Spadate li u onu skupinu ljudi koji nisu nakupovali kile brašna, a u smočnici ili po ormarićima radije držite razno sjemenje za vas smo osmislili recept koji prati načela keto prehrane.
Zvijezda ovog recepta je medvjeđi luk, iznimno zdrava biljka kojoj s dolaskom proljeća počinje sezona. Ako ne znate kako izgleda nabavite ga od provjerenih prodavača. Kao mjericu smo koristili čašicu za žestoko piće od 0,5.
Za podlogu – pleh dimenzija 20×30:
1 čašica mljevenog lana
1 čašica chia sjemenki
1 čašica sezama
1 čašica kokosovog brašna
2 čašice mljevenih sjemenki suncokreta
1 žlica psyllium ljuskica
pola žličice soli
1 čašica ulja kokosa (2 žlice u krutom stanju)
3 čašice vode
Za nadjev:
50 g medvjeđeg luka
50 g pancete
500 g svježeg sira
4 jaja
1 kiselo vrhnje
sol i papar
Priprema: Pomiješati sve suhe sastojke, dodati kokosovo ulje i vodu i dobro promiješati. Tijesto rasporediti po plehu. Peći 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se tijesto peče na suhoj tavi popržiti pancetu. U zdjeli pomiješati jaja, sir i vrhnje, dodati sol i papar te na kraju umiješati medvjeđi luk narezan na krupnije komade.
Na polupečenu podlogu rasporediti pancetu, zatim smjesu od sira. Vratiti u pećnicu i peći još 40 minuta. Kada je gotovo pustiti da se malo ohladi i poslužiti. Jednako je dobro i hladno. Odlično se slaže i sa salatom od rukole i matovilca 🙂 Kao podlogu možete naravno koristiti i klasično prhko tijesto za što vam treba 250 g brašna, 125 g maslaca, prstohvat soli i jedno jaje :-). Postupak i vrijeme pečenja su isti. Dobar tek! 🙂