Boli te vrat?

Boli te vrat?

Ako radiš uredski posao tvoj je vrat u nepovoljnom položaju većinu dana. Osjećaš tenziju i bol i zaključuješ da trebaš opustiti te mišiće. Odlučuješ se za masažu. Nakon tretmana osjećaš olakšanje, ali već nakon dva/tri dana bolovi se vraćaju. Tjedan dana kasnije, imaš iste bolove i poteškoće kao i prije…

Problem možda nije u vratu!

Napetost mišića ne mora biti uzrokovana napornim radom dotičnih mišića, nego neurološkom tenzijom koja se aktivira uslijed stresa. Tako primjerice imamo tenziju i bol u listovima, iako je naša glavna dnevna aktivnost sjedenje u uredu.

Svaki pokret u tijelu je temeljen na sinergiji cijelog sustava svih mišića koji sudjeluju u tom pokretu. Agonista, sinergista, antagonista i stabilizatora. Kao što ni krov neke zgrade ne može biti funkcionalan ako su temelji nestabilni, tako su i bolovi u vašem vratu možda uzrokovani problemom u nekom drugom dijelu tijela.

Ako želiš bolje razumjeti funkcioniranje svoga tijela i koliko je bitno ono što osjećaš, misliš i proživljavaš na dnevnoj razini, možemo ti pomoći. Naučit ćemo te da prepoznaš uzorke boli i efikasan način rješavanja istih.

Putevi su brojni, a vode na isto mjesto – život bez boli.

Tea Miketa

PITAJ ME KAKO!

JAVI SE!
Komentari