Nisu u pitanju isprike, nego neznanje

Nisu u pitanju isprike, nego neznanje

Poruka svima koje misle da će naći vrijeme za sebe kada im dijete malo naraste:

Sinoć je mami opet bilo loše. Ovo je već treći put ovog tjedna. Ne možemo shvatiti je li vezano uz pun mjesec, sol u hrani ili emotivni stres. Spavala sam 3 sata, iako se njoj stanje stabiliziralo i zaspala je k’o pupica.

Sto pitanja, sto mogućih situacija i još više strahova od budućnosti je pisalo moje misli dok sam stajala za štednjakom grijuć si mlijeko u 3 u jutro. Probala sam sve meni poznate tehnike opuštanja i ni jedna nije upalila… Već treću noć za redom. Postalo mi je potpuno jasno kako ljudi počnu jesti noću, ili se dižu radi pušenja.

Zaspala sam pred zoru, na kauču, osluškujuć mamino hrkanje iz stana ispod kroz pod (da, čuje se ) – jer smo osim boleštine imale i jednu svađu jučer, onako po naški. A svađe dižu tlak, pa sam ekstra zabrinuta.

Snuzala sam budilicu 3 puta i ipak morala ustati s kauča u 6, jer su se počeli okupljati i ostali, naspavani ukućani.

Omiljenu kavu, zbog svih ostalih obveza, nisam ovih dana stigla kupiti pa sam morala skuhati tursku – fuj. Dok sam je pila, pročitala sam poruke dviju vježbačica koje mi se ispričavaju jer ne stižu vježbati zbog djece. Sve one znaju, sve im je jasno, al’ ne stižu i čekat će da djeca malo porastu… pa će se posvetiti sebi.

A meni se ispričavaju jer se sebi ne posvećuju 😀

Ali otkako imam blizu pedeset, ZNAM da nisu u pitanju isprike. Mlađe cure ne znaju…

Moje dijete ima 17 godina. Poraslo je 🙂 A ja jutrooos… Bila sam spremna za sve živo i neživo osim za posvetiti se sebi i vježbati pred kamerama… Išla bih natrag u krevet, u polje saditi krumpir, na Mars! Al’ sam ipak stala pred kamere. I ugledala poznata i draga lica u njihovim dnevnim boravcima u Zagrebu, Klani, Sloveniji, Danskoj… Lica cura koje su navukle tajice nakon kave i pripremile prostirke. Tko zna kako su one spavale?

A u jednom su dnevnom boravku pripremile prostirke za vježbanje baka, njezina kćer i unuka 🙂 Bila sam ganuta.

I u hipu se sav moj umor sjatio u jednu misao:

Zar stvarno neke žene misle čekati s brigom o sebi dok djeca malo narastu???

Pa ja se brinem trenutno i o poodrasloj djeci i o odrasloj majci, a tko se brine o meni???

Ja. Ja se brinem o sebi.

Idemo trenirati!

Tea Miketa

Komentari
×

Zanima me