U kišno subotnje popodne, nije nam se dalo paliti roštilj pa smo ovu fiorentinu ubacili u pećnicu. Uz malo krupne soli i papra, ukrasili smo je brokulom i cvjetačom. Brokula je ostala od pripreme priloga, a cvjetača od jučerašnjeg ručka.
Za prilog sam dobila inspiraciju kroz popodnevni power nap, sanjajući odlično jelo iz libanonskog restorana kojem sam se svim silama trudila zapamtiti ime… i nisam uspjela. Ali uspjela sam donekle revitalizirati okus, kroz totalnu improvizaciju! Oko pripreme ima posla, al isplati se! Jako je ukusno, osvježavajuće i egzotično.
Sastojci:
2 mrkve
stabljike od dvije brokule
pomodorini, jedno pakiranje
jabuka
jedna mlada kapulica
pol režnja češnjaka
šareni papar
začin za couscous
kiselo vrhnje
peršin sitno sjeckani, sušeni
sok od pola limuna
soja umak
Priprema: Svi sastojci trebaju biti jako sitno narezani i ostavljeni da se toćaju u sokovima jedno pola sata. Na roštilj tavi sam popržila i jednu kapulu te pola slatkog kupusa. Krupna sol. Obožavam 😊
Cijelom jelu dodala sam kuhanu quinou začinjenu bučinim uljem, koja je ostala od jutrošnjeg doručka.
Kad sve to pojedemo, veselo ćemo se obiteljski natezati hoćemo li baciti šetnju po mokroj šumi (Miketa), ili lungomare (ja).
Nek vam vikend bude dug i lijen, kao i nama 😊