Jede vam se slatko? A ipak želite zadržati mukotrpno stečenu liniju. I za vas postoji rješenje. Donosimo recept za low carb slasticu koja će posebno razveseliti ljubitelje kolača od sira, a neće biti zanemareni niti oni koji ne mogu zamisliti život bez čokolade.
Sastojci za biskvit:
4 bjelanjka
4 žutanjka
50 g eritrita
20 g kakaa
Sastojci za kremu:
200 g slatkog vrhnja
250 g svježeg sira
100 g sira mascarpone
50 g eritrita
100 g kikiriki maslaca
1 žlica ekstrakta vanilije
limunova korica (nije nužno ako nemate nešpricane limune)
Ganache:
50 g tamne čokolade
100 g slatkog vrhnja
Priprema: Pjenasto umutiti bjelanjke postepeno im dodajući šećer. Morate dobiti glatku i čvrstu smjesu. Zatim umiješati jedan po jedna žutanjak i na kraju pažljivo dodati kakao. Smjesa mora ostati pjenasta. Rasporediti smjesu po okruglom kalupu za tortu. Peći 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Za kremu dobro izraditi sve sastojke osim slatkog vrhnja. Napraviti šlag od slatkog vrhnja i pažljivo ga umiješati u kremu. Ohlađeni biskvit premazati kremom i povrh razmazati ganache. Pustiti nekoliko sati u hladnjaku prije posluživanja. Javite kako vam je ispalo.