Ponekad smo učitelji, a zauvijek smo učenici

Ponekad smo učitelji, a zauvijek smo učenici

Znanje je korisno jedino ako se dijeli, a tijekom subote i nedjelje, 7. i 8. listopada smo bili itekako korisni.

AEQ METODA

U subotu 7. listopada u zagrebačkom Movement centru održana je radionica somatskih pokreta koje je poučavao utemeljitelj ove metode Aleš Ernst. Aleksandar Miketa, koji se educira za učitelja somatskih pokreta bio je jedan od asistenata dok je Tea učila kako biti spora, tiha i staložena, u redovima učenika. Očekujte i skore radionice AEQ metode u našem Centru u Rijeci. Više o ovoj metodi pročitajte na linku.

EFFICIENT GLUTE TRAINING

Nedjeljno je jutro za Mikete i dvadesetak zagrebačkih instruktora koji su u Movement centar došli učiti proteklo u znaku mišića gluteusa. Osim tehnika testiranja samog zgloba kuka, pravilnog pozicioniranja, ali i aktivacije mišića pri pokretima, polaznici su dobili i rješenja za osnovne probleme na koje mogu naići u samom treningu. Više o radionici na linku.

DNS EXERCISE SEMINAR

Subotu i nedjelju naša instruktorica Vanja Sušanj posvetila je educiranju u 4 sata vožnje udaljenom Splitu. Disanje, pozicioniranje zglobova i neutralan početni položaj preduvjet su uštede energije za svaki pokret, a time i vježbu.

Vanja Sušanj i Ruud Alsemgeest

Vanja: ”Kako opisati DNS edukaciju? Neobična i vrlo zanimljiva, intrigantna usudila bi se reći. Dobila sam jako puno novih saznanja koja trenutno još „lete“ po mojoj glavi i imam milijun pitanja. Sad sve to treba sjesti na svoje mjesto, tjera me u daljnje istraživanje i igru sa svojim mogućnostima. Predavač Ruud Alsemgeest je bio odličan, smiren, vrlo predan svome poslu, a znanje odlično prenosi.”

Više o DNS metodi na linku.

OBNOVA LICENCE ZA BODY INSTRUKTORA

U Rijeci vrlo popularna body tehnika, prakticira se već 10 godina i u našem Centru. U nedjelju 30. listopada, licencu instruktora body tehnike u zagrebačkom PBS-u su obnovile Tea Miketa i Tajana Jardas, međusobno dijeleći iskustvo i znanje s još petnaestak body instruktora iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Cijeli event je organiziran i rukovođen srcem i rukom odlične predavačice i osnivačice ove metode Ana-Marije Jagodić i master body instruktora Karla.

TACFIT I CLUBBELL SEMINAR

Petri je ovo bio 4. seminar pod vodstvom Alberta Gallazzija, kojeg je prvi puta slušala prije 2 godine i zaljubila se u alat zvan Clubbell. Robi i Vanja bili su prvi puta.
Petra: “Seminar se sastojao od baznih tehnika kojima smo unapređivali izvođenje pokreta, te nam Alberto uvijek pokaže i neke dodatne detalje. Jutro je prošlo u duhu Tacfita, te smo nakon prikaza i uvježbavanja tehnika odradili protokol tipičan za takvu vrstu treninga. Nakon ručka došle su na red palice, Clubbelli. Tehnički su jako zahtjevne i to im daje posebnu čar. Učili smo i uvježbavali osnove, a uz ostale clubbell instruktore i asistirala sam i pomagala drugima shvatiti “kako” i “zašto” raditi s tim čudesnim alatom.”

Foto Kristijan Vučković

Revno radimo na usavršavanju svojih vještina da bismo bili bolji sebi, a samim time i vama!

Komentari