Nauči se voziti

Nauči se voziti

Naš sustav za kretanje se razvijao milijunima godina, ne bi li se što efikasnije mogli kretati. To je kretanje uz minimalnu moguću potrošnju energije sa što maksimalnijim učinkom. Evolucija je težila kompleksnoj učinkovitosti. Za to treba vremena, puno vremena.
Naravno da je evolucija uspjela u svom naumu, podarivši nam nožni palac sa kojim se može odgurivati od podloge, smanjivši zdjelicu i prsni koš tako da srednji dio tijela bude što pokretljiviji te je postavila glavu visoko da bi bolje vidjeli hranu i predatore. Na taj način se smanjuje utrošak energije pri svakodnevnom gibanju a i gibanje postaje ugodnije. Danas u zemljama trećeg svijeta ljudi i dalje koriste svoje tijelo za skupljanje svakodnevnih kalorija. Nemaju puno niti previše, već dovoljno. Uglavnom smo zatečeni njihovom srećom, opuštenosti i to je Sveti Gral za kojim svi tragamo.
Zapadno orijentirano društvo ne koristi tijelo na takav način i svoja neadekvatna gibanja pokušavaju nadomjestiti raznim sportskim aktivnostima. To sve prati industrija koja se brine da svi sve mogu. Industrija skija da svi mogu skijati za 3 dana, industrija tenisica da svi mogu istrčati maraton, industrija tenis reketa da svako dijete može pogoditi lopticu sa ogromnom glavom reketa, sa suplementima da svatko može imati jako ali zapravo teže lijepom tijelu..
Zapamtite da što više dodataka i rekvizita vam treba za vožnju znači da je vozač loš.
Učite se voziti ljudi.

Komentari
Ljubav prema pokretu je otkrio je u najranijoj dobi što je bilo malo zahtjevno njegovim roditeljima. Znatiželja ga je vodila da uči i proučava gibanje te pomaganje ljudima da kroz pokret spoznaju i nauče kako živjeti bez boli. Dugotrajno učenje japanskih borilačkih vještina je izoštrilo osjet za detalje i preciznost. Voli planinarenje i vrtlarenje, a u slobodno vrijeme uspijeva biti kreativan i u kuhinji.