Prijedlog za ručak: Piletina s prokulicama

Prijedlog za ručak: Piletina s prokulicama

U ovoj se rubrici nećemo držati posebnog prehrambenog stila. Nećemo stigmatizirati ni jednu namirnicu niti u nebo kovati egzotične pripravke koje su same vile prekomorke donijele iz neke zemlje iza sedam mora i gora. Nećemo vam pokušati ništa prodati… Računamo na vašu inteligenciju i želju da si pomognete.

Neke od premisa kojih se držimo kako u životu tako i na papiru su:
✔️ Jedite dovoljno. Baš onoliko koliko vam je potrebno i koliko trošite.
✔️ Birajte namirnice, ne proizvode.
✔️ Na tanjuru uvijek imajte nešto zeleno.
✔️ Ne mora biti “bio i eko” da bi bilo jestivo. Jasno da je bolje ako je domaće, no bio bomboni su i dalje bomboni. Proizvod, a ne namirnica.
✔️ Jednostavnost je vrlina.

Danas pripremamo

Piletina je vrlo popularna jer je lako dostupna i jednostavna za pripremu. Ako imate izvor domaće, kvalitetno hranjene piletine, imate dobitnu kombinaciju, pokoj joj duši 😜

U ovoj kombinaciji su tri domaća batka, koji su se posoljeni krčkali u vlastitoj masnoći s dolijevanjemm vode, u poklopljenoj tavi. Potom su ocijeđeni i na dasci narezani na ploškice. U ostatak tekućine u tavi prokrčkali smo prokulice iz leda, kojima treba zaista samo desetak minuta za pripremu.

Jelo smo poslužili na ovalu, a na vrh smo narezali tanke listiće Grana Padano sira.
Meso koje ostane na kostima i kosti prokuhajte s povrćem u juhi. Tako ćete imati cjelovit obrok bez ostataka!

Priprema je trajala oko pola sata. Kako je ovo jelo ukusno i kad se ohladi; u posudici ga možete ponijeti na posao i veselo ga bockati dok ostatak ekipe u uredu otvara čokoladicu iz automata i u niskom startu za infarkt, razmišlja o tome kako ste čudni 😁

Tea Miketa

Komentari