Vrijeme

Vrijeme

Vrijeme se mijenja i vrijeme mijenja. Stvarima, događajima i ljudima daje svoj pečat, svoj osobni potpis da je tu, da nas prati. Oduvijek i zauvijek to je jedina konstanta, uz gravitaciju.

Vrijeme dodaje patinu iskustva ili skorenu mast i prljavštinu, dodaje kvalitetu i podiže cijenu ili nagriza i troši materijal, a mi sami biramo. Naša djela, postupci, odluke i razmišljanja kreiraju nas a mi kakvi jesmo kreiramo njih.
Ako se niste pomakli s mjesta i radite sve isto kao prije 5 godina onda ste u gabuli. Minimalno se morate okrenuti oko svoje osi, kao Zemlja, sve isto, ali opet i bolje.

Zato i ja sada pišem ovo jer nisam isti kao prije 5 godina, ma zapravo nisam isti kao prošle godine. Mijenjam se i ugodniji sam sam sebi. U tišini šume, planine i betona rado pričam sa sobom i sasvim mi je ugodno društvo. Ne bježim od sebe u ekstremne oblike bilo čega. Volim pokret i aktivnost do doze ugode i uživanja. Svjestan sam da nekada treba malo stisnuti da bi došli na vrh. Ali ne idem na vrh da bih spoznao patnju i bol niti ću ići na takve vrhove. Neću i ne želim ugodu pretvoriti u neugodu i sve ono što volim početi mrziti. Neću zato što sam napravio krug i pomaknuo se naprijed, da napravim još jedan krug. Ali ovaj put bolje i efikasnije.

Komentari
Ljubav prema pokretu je otkrio je u najranijoj dobi što je bilo malo zahtjevno njegovim roditeljima. Znatiželja ga je vodila da uči i proučava gibanje te pomaganje ljudima da kroz pokret spoznaju i nauče kako živjeti bez boli. Dugotrajno učenje japanskih borilačkih vještina je izoštrilo osjet za detalje i preciznost. Voli planinarenje i vrtlarenje, a u slobodno vrijeme uspijeva biti kreativan i u kuhinji.