Efficient Training Method radionica – Glutealna regija

Efficient Training Method radionica – Glutealna regija

U Movement Centru u Zagrebu 8. listopada održana je premijera budućeg niza Efficient Training Method radionica. Prva radionica bila je posvećena treningu za glutealnu regiju, ali i sve ono što predstoji treningu.

Trening i same vježbe dolaze na vrh piramide i ako se ne koriste kako treba dolazi do dugoročnih problema, umjesto kratkoročnih benefita u obliku gubljenja potkožnog masnog tkiva.

Kao Centar oduvijek smo težili poučavanju kvalitetnog znanja. Polaznike nastojimo naučiti i kako razmišljati dok rade s klijentima. Naš poziv nisu samo vježbe već ključan ljudski faktor kako se odnositi prema pojedinom klijentu te kako se izdvojiti iz mase i pronaći svoje mjesto pod Suncem. Bonton i protokoli kako pristupiti klijentu su bitniji faktor nego što se misli.

Baza svakog trenažnog procesa i pristupa je testiranje određenog područja ili segmenta. Fitnes sve više zadire u zonu rehabilitacije, postrehabilitacije te je nužno vladati nekim osnovama ako želimo problematici prići i s te strane.

Osim tehnika testiranja samog zgloba kuka, pravilnog pozicioniranja, ali i aktivacije mišića pri pokretima polaznici su dobili i rješenja za osnovne probleme na koje mogu naići u samom treningu.

Neki od polaznika su na samoj radionici riješili svoje probleme ili vidjeli kako ih mogu riješiti na pametan i kvalitetan način. Neuromotorna reedukacija je bitan rehabilitacijski alat bez kojeg svaka vježba postaje potencijalno opasna i nema smisla.

Vrijeme je proletjelo tako da planirana pauza nije održana radi želje za učenjem, ali i super atmosfere koja je tamo vladala. Neka lica su već poznata na našim edukacija pa im nije stran naš pristup, ali i da kada poučavamo onda vrijeme leti.

Aleksandar Miketa

Komentari