AEQ klinička somatika radionica

AEQ klinička somatika radionica

Početak
18.10.2017. 13:30
Kraj
20.10.2017. 13:30
Adresa
Centar Miketa - Cavtatska - 2b Rijeka
Predavači
Aleksandar Miketa

Centar Miketa se specijalizirao za najnovije metode rada na tijelu ali i reedukacije samog klijenta kako da život opet postane ugodan i bezbolan. Reedukacijom CNS-a vrćamo funkcionalnost cijelom organizmu ali i životu.

Na žalost svjedocimo smo toga da je život postao sve brži a mi sve nespremniji uhvatiti se u koštac sa novonastalim izazovima. Niti smo pripreljeni na to, niti imamo vremena posvetiti se onim malim signalima koji nas upućuju da usporimo, da zastanemo i posvetimo im pažnju. Sa vremenom dolazi do pojave manjih ili većih bolova koji nas ograničavaju da budemo potpuno aktivni i sretni usvakodnevnom životu.

Naš cilj je da povećanjem Vašeg osjeta povećamo kvalitetu života, jer osjećati znači zaista živjeti.
AEQ Kliničke Somatike će vam pomoći u boljem razumijevanju uzorka boli te efikasnog rješavanja istih.

“Uz jaku skoliozu moj život se odvijao normalno, ali uz svakodnevnu prisutnost manje ili jače boli. Bilo je tu svakakvih treninga, terapija i vježbi, ali se bol nikada nije povukla, dapače, što sam više trenirala bol je postajala sve jača. Nakon što sam stigla u Centar Miketa i samo mjesec dana radila somatske pokrete, bol je gotovo nestala. Takav osjećaj nisam imala godinama! Puno sam pokretljivija, normalno ustajem iz kreveta bez bolova u donjem dijelu leđa, mogu dulje sjediti bez smetnji, mentalno sam usredotočena, prisutna, smirenija i konačno sretnija. Iskreno hvala Aleksandar Miketa za profesionalni i pozitivan pristup te za uvod u novi, zadovoljniji život bez boli i stresa.”

Sanja

“Koncentrirana sam, ne trčim više „kao muha bez glave“ i imam jasne ciljeve. Vratio mi se osjećaj vrijednosti na poslu, počela sam rješavati nezavršene projekte i realizirati zamisli koje su samo čekale pokretanje… Manje se umaram i lakše osvještavam grč u tijelu nakon čega se sama, svjesno ispravim. Više se ne koncentriram na bol nego na traženje rješenja kroz pokret. Za razliku od prije, to sada radim svjesno i bez previše razmišljanja.”

Nina

Koje su dobrobiti ovog tečaja:

– Olakšanje u tijelu uslijed dugotrajnih bolova

– Smanjenje zategnutosti i ukočenosti tijela nakon dugotrajnog sjedenja

– Bolji osjećaj pokretiljvosti i svjesnosti tijela

– Bolju koordinaciju mišića

– Jednostavan i ugodan svakodnevni sistem za poboljšanje zdravlja vlastitog tijela

Naučiti ćete

– Tehniku pedikulacije i koja je razlika između pendikulacije i istezanja.

– Što su tri somatska refleksa i kako ona utječu na naše gibanje, djelovanje i psihološki status.

– Kako pravilno disati u stresnim situacija radi zadržavanja fokusa ali i opuštenosti.

– Kako pokrete kombinirati u svakodnevnom životu za kvalitetnije življenje.

– Razumijevanje BOLA kao upozorenja na nered u sistemu .

– Što se događa kada mozak prestane osjetiti određene mišiće i kako taj proces vodi prema Senzornomotornoj amneziji?

Pokretima učimo tijelo da se učinkovitije giba, troši manje energije na kompenzacije te mu ostaje puno više nergije za ostale životne izazove.Loš obrazac je energetsku neučinkovit što dovodi do bolova nepozantaog uzroka a bol kao takva prvenstveno ima funkciju upozorenja da je sistem u neredu.To je očigledno kod sportaša i vježbača koji unatoč treninzima i dalje nisu zadovoljni kako funkcioniraju. Reedukacijiom našeg centralnog živčanog sustava kroz AEQ somatske pokrete možemo opet bolje naučiti sistem da se bolje i efikasnije kreće te usklađuju polju povezanosti nas samih sa pokretom.
Ovi pokreti su namijenjeni svima bez obzira da li su sportaši, rekreativci ili se upće ne bave sportom.
Naša tijela su savršena struktura za gibanje i kao takve ih trebamo korisitit.

RIJEKA :

RADIONICA ( U DVA DIJELA)

17.10.2017. UTORAK I 19.10.2017. ČETVRTAK

Od 16:30 h do 19h.
Cijena radionice do 14.10 500 kn
Cijena radionice od 14.10 600 kn

Svaki polaznik će dobiti skriptu sa uputama za daljnje učenje.

Komentari
Ljubav prema pokretu je otkrio je u najranijoj dobi što je bilo malo zahtjevno njegovim roditeljima. Znatiželja ga je vodila da uči i proučava gibanje te pomaganje ljudima da kroz pokret spoznaju i nauče kako živjeti bez boli. Dugotrajno učenje japanskih borilačkih vještina je izoštrilo osjet za detalje i preciznost. Voli planinarenje i vrtlarenje, a u slobodno vrijeme uspijeva biti kreativan i u kuhinji.