Somatika

somatika

Somatika je namjenjena za učinkovitu i sveobuhvatnu pomoć ljudima s kroničnim bolovima i ograničenjima pokretljivosti. I onima koji žele poboljšati svoje fizičke i mentalne sposobnosti i podići kvalitetu života.

Pored toga otkrivamo, učimo razumjeti i mijenjati emocionalne i fizičke traume iz prošlosti koje su smanjile naš svjesni nadzor nad pokretima i mišićima, te povećale automatizaciju kroz posdvjest bez mogućnosti našega utjecaja što nam zapravo uzrokuje bolove i ograničenja. Kao za svako učenje i tu je potrebno vrijeme, te ustrajno, bezbolno i svjesno djelo da se postupno poboljšamo.

Somatske vježbe su jednostavne, nježne i vrlo učinkovite jer bolnim, napetim i skraćenim mišićima vraćaju optimalnu funkciju.

Stanje kronično zgrčenih mišića – imenovano senzorno-motorna amnezija (SMA) – proizlazi iz prilagodbe podsvjesnog dijela živčanog sustava kao odgovor na nesreće, ozljede, operacije ili ponavljajući stres. SMA je uzrok većine svakodnevnih stanja s bolnim mišićima, za koje se pogrešno pretpostavlja da su im uzrok strukturalne manjkavosti.

Senzorno-motorna amnezija se ogleda u obliku bolova u leđima, vratu, kukovima, nozi, išijasu, tenzijskim glavoboljama, plantarnom fasciitisu, ukočenosti i uklještenjima živaca, skoliozi, lošoj pokretljivosti… Jednako tako trauma i ozljeda tijela prilikom nesreće te lomovi, padovi i udarci, operativni zahvati također mogu dovesti do pojave SMA.

 

Zainteresirani?
Pošaljite upit ili poruku.

Klikni.

Kroz somatiku ćete naučiti imati veću kvalitetu nadzora nad mišićima i gibanjem. To nam omogućuje, da ne zadržavamo mišiće napetima nesvjesno i protiv naše volje.

 

Zašto odabrati somatiku?

1


Učenjem i prakticiranjem somatskih pokreta u dnevnoj rutini omogućujemo mozgu resetiranje veze s mišićima.
2


Mozak podsjećamo da ponovno poveže “zaboravljene” skupine mišića i integrira ih na razini cijelog tijela čime naša soma dobiva izgubljenu slobodu pokreta.