Panel predavanje: Stabilizacijska jedinica trupa

Panel predavanje: Stabilizacijska jedinica trupa

„O temi stabilizacije se mnogo priča jer je svaki trener svjestan važnosti pravovremenog i valjanog „paljenja“ mišićnih grupacija koje tvore potporu kralježnici,“ kaže Goga Majerić u svojoj najavi radionice, koja se u subotu 11. studenog održala u njezinom studiju „Fiskultura“ u Zagrebu.

Radionica na temu stabilizacije trupa, okupila je interes dvadesetak instruktora iz Hrvatske, Bosne i Slovenije kojima je troje predavača ovu temu nastojalo približiti s različitog stajališta.

Gordana Majerić-Tomić, Fiskultura, Zagreb; Maja Diklić-Dačić, Studio Eccentric, Osijek; i Tea Miketa, Centar Miketa, Rijeka održale su teoretsko-praktičnu radionicu podijelivši s okupljenima svoje metodičke pristupe i koncepte rada nastale kroz višegodišnje iskustvo u radu s klijentima, stručno obučavanje i znanstvena istraživanja.

Gordana Majerić-Tomić

Gogino predavanje “Osnove stabilizacije i polazne teze” je prisutne uvelo u pojam stabilizacije preko različitih pokušaja da se ona postigne pomoću različitih kontrakcija trbušne muskulature. Predstavila je i intraabdominalni pritisak i njegovu svrhu na što se Tea nadovezala sa svojom pričom o dijafragmi.

Tea Miketa

Tema “Povezanost disanja i posturalne stabilnosti” je prisutne navela da naučeno požele i primijeniti u što se savršeno uklopila Maja s nizom praktičnih postupaka za detektiranje disbalansa i resetiranje određenih mišićnih skupina kroz definiranje slingova.

Maja Diklić-Dačić

Ova je radionica prva u nizu, jer će je trojac održati i u Rijeci i u Osijeku.

Za točne datume, prtite našu web stranicu i Facebook. Bit će nam zadovoljstvo podijeliti znanje s vama!

Komentari