Efficient training method level 1, Zagreb

Efficient training method level 1, Zagreb

Talent i sklonost su kvalitetno sjeme iz kojeg se može razviti potpuni potencijal budućeg instruktora kroz vođeni sustav obuke i praktičan rad. Stoga smo osmislili sustav poučavanja koji će zaljubljeniku u pokret; vježbaču, ponuditi materijale i alate potrebne da se educira i preobrazi u instruktora.

Već uigranom instruktoru pak, pružit će uvid u metodičke postupke poučavanja neophodne za kvalitetan prijenos znanja.

Instruktor treba biti primjer i svojim duhom i svojom pojavom, a treningu pristupiti kao edukaciji.

Odlična demonstracija nekog pokreta ili vježbe je neophodna za prijenos znanja s instruktora na vježbača, ali se ne može kao naljepnica zalijepiti na učenika. Stoga je instruktoru potrebno poznavati i efikasne načine poučavanja druge osobe. Na njemu je da zna i kako dobro demonstrirati te kako prenijeti znanje, kako ispraviti pogreške no i kako osluhnuti, motivirati i pokrenuti vježbača. U suprotnom, njegov rad je na razini oku-ugodnog performansa.

„Nulti“ takav seminar se odigrao u već poznatom zagrebačkom Movement Centru, 11. i 12. studenog. Educiralo se 11 instruktora iz Hrvatske, a event je vodio Aleksandar Miketa. Edukatori Pavle Mikulić (www.kif.unizg.hr/pavle.mikulic) i Matija Jelić (asistent na Fitness učilištu) su uz pomoć asistenata Ivane Marinović (Garaža d.o.o.), Darijana Cimere (Studio Petersen) i braće Antonija i Zvonimira Volarevića (Movement Centar) poučavali, uvježbavali i testirali polaznike.

Informacija je mnoštvo, a svaka ovakva edukacija obiluje i fizički napornim radom. Potrebno je vrijeme da se tijelo i mozak odmore i obnove te da se stečeno znanje primjeni i provjeri u praksi. Svi polaznici koji na licu mjesta nisu zaslužili certifikat, imaju 3 mjeseca vremena da nauče gradivo i ojačaju tijelo te pristupe ponovnom testiranju.

Na ovom stupnju polaznici su učili osnovne vježbe, ali i regresiju te progresiju istih da bi dobili bolji uvid u metodiku poučavanja. Temeljni rekvizit ove edukacije je bio kettlebell radi njegove efikasnosti i dostupnosti. Edukaciji su pristupili svi redom bili vrlo utrenirani pojedinci čiji je zadatak stečeno znanje prenijeti; njihovim manje utreniranim klijentima.

Svima želimo puno sreće u daljnjem radu i usavršavanju.

Komentari
×

Zanima me