Efficient glute method radionica – Rijeka

Efficient glute method radionica – Rijeka

Što čovjeka može razveseliti u oblačno subotnje jutro? Deset riječkih instruktora očito misli da su to dobri i funkcionalni gluteusi.

Pa dobro, svatko ima svoje prioritete, a i o ukusima se ne raspravlja. Iako vjerujem da su rijetki oni koji ne vole dobro dupe u svog partnera s kojim dijele krevet, kauč ili jednostavno, pogled na svijet 😀

Radionica Efficient gluteus method je održana 4. studenog 2017. u Centru Miketa, a programom je reprizirala onu zagrebačku od prije nekoliko tjedana.

Kao što rekoh, vjerujem da nas većina voli odmarati pogled (ili dlan) na dobro izgledajućoj stražnjici svojeg bližnjeg. Ali, sam put od ravne ili pak salaste guze do one koja dobro popunjava traperice popločan je trnjem. Iako biste mogli pomisliti da sam zapravo htjela napisati „znojem“; to nije slučaj. Nisu svi sretnici superzdravih i funkcionalnih tijela kojima dupe hipertrofira nakon mjesec dana dobro doziranih čučnjeva, nešto znoja i proteinskog shakea…

Instruktor se često u radu sreće s klijentelom koja je ponosni vlasnik problematičnih kukova s artrozama, smanjenom mobilnošću i inhibicijama. Majke koje su imale čast da ih zadesi epiziotomija, osobe koje su operirale ingvinalne hernije i one koje su imale probleme sa stopalima ili koljenima spadaju u skupinu vježbača kojima neke vježbe jednostavno „ne pale“.

Stoga Efficient training method ima razrađen sustav pristupa klijentu i njegovim specifičnostima.

Baza svakog trenažnog procesa je testiranje određenog segmenta kojemu se pristupa. Osim tehnika testiranja samog zgloba kuka, pravilnog pozicioniranja, ali i aktivacije mišića pri pokretima polaznici su dobili i rješenja za osnovne probleme na koje mogu naići u samom treningu. Neuromotorna reedukacija je bitan rehabilitacijski alat bez kojeg svaka vježba postaje potencijalno opasna i nema smisla. Nakon obnovljene neuromotorne veze i aktiviranih mišića, može se navaliti na hipertrofiju.

Fitness sve više zadire u zonu postrehabilitacije te je nužno vladati nekim osnovama ako želimo problematici prići i s te strane.

Tea Miketa

Komentari