MENO CURE – Rijeka – 21. listopada

MENO CURE – Rijeka – 21. listopada

AKO IMAŠ OVE SIMPTOME:

  • Pre česte ili neredovite menstruacije
  • Suhu i tanku kosu i kožu koja često bezrazložno svrbi
  • Promjenjivo raspoloženje
  • Tanak i isprekidan san
  • Konstantan umor
  • Manjak seksualne želje

OVO PREDAVANJE JE ZA TEBE!

VJEROVATNO SI ČULA DA SU TE POJAVE NORMALNE.  ZNAJ DA NE MORAJU I TEBI BITI NORMALNE!

Postoji pomoć, podrška i rješenje.

OD KUDA ZAPOČETI?

Saznaj sve o promjenama koje su normalne za svaku ženu i o popratnim simptomima koji se mogu ublažiti i ne trebaju biti dio tvoje svakodnevice.

EVENT MENO CURE:

Panel predavanje MENO CURE je namjenjeno svim ženama, jer će sve one kada tada osjetiti hormonalni disbalans koji je posljedica: PMS-a, trudnoće, postnatalnog perioda, predmenopauze, menopauze.

Mnoge su poteškoće s regulacijom tjelesne težine također povezane s nepravilnim radom neke žlijezde, ali posljedice hormonalnih promjena u predmenopauzi i menopauzi su trajne i dovode do starenja.

PREDAVAČI I TEME

Dr. Sanja Toljan: Kako prirodno balansirati perimenopauzu

Dr. Sanja Toljan rođena je 1964. u Vinkovcima, a 1988. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1998. postaje specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja. 2004. godine osniva Polikliniku Orlando, shvativši da je došlo vrijeme da izađe iz sustava i svoje znanje i ideje slobodno uklopi u jedinstvenu i naprednu medicinsku praksu.

Svakodnevnim radom s pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njegov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i anti-age medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr. Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine. Upoznavanje rada hormonskog sustava dr. Toljan omogućuje holistički pristup pacijentu te izlječenje bolesti koristeći tijelo kao vlastitog suradnika. Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka putem kože, na prirodan i bezopasan način. Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstvenoj edukaciji, drži predavanja i seminare osobama koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil. Piše knjige, objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji. Kroz njenu ordinaciju prošlo je više desetaka tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Dr. Toljan predstavnik je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu, psihoneuroendokrinoimunologiju  i stručno znanje dobiveno učenjem i radom.

Napisala je 3 uspješnice, Čudesna moć hormona, Žene u hormonskoj ravnoteži, Muškarci u hormonskoj ravnoteži, te zajedno sa akademkinjom Vidom Demarin uredila udžbenik Klinička psihoneuroendokrinoimunologija  ( www.orlando-medicus.com). Dr Toljan je osnivačica poslijediplomskog stručnog tečaja iz Kliničke psihoneuroendokrinoumunologije kojeg pohađaju zdravstevni profesionalci koji žele naučiti postavke suvremene medicine i kako ih primjeniti u svom radu.

Dr Toljan je posebno posvećena ženama i svojim radom i savjetima osnažuje ih da prođu uspješno kroz sve faze svog života i na koncu se skrase u zrelosti, i pri tome ostanu mentalno i tjelesno zdrave.

I sama je pobornik zdravog stila života, uz rad sa pacijentima šeta sa svojim psima, vježba yogu, čita srednjoškolsku lektiru ponovno i obožava povrće, lubenice i šampanjac. Voli operu,balet ali i tamburaše, dalmatinsku pjesmu, Stinga i Erosa Ramazzotia. I naravno koristi bioidentične hormone.

Dr. Martina Jerbić: Hormonsko nadomjesno liječenje i seksualnost žena u perimenopauzi

Martina Jerbić, dr.med., specijalistica ginekologije i opstetricije  sa 30.godišnjim radnim stažom u medicini. Rođena Varaždinka sa završenom osnovnom i srednjom školskom naobrazbom u Varaždinu te osnovnom i srednjom glazbenom naobrazbom , također u Varaždinu ( smjer: klavir i flauta).

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991.g. Tijekom dvije godine obnašala je i ulogu  vanjske suradnice Srednje medicinske škole u Varaždinu gdje je predavala mikrobiologiju i porodništvo.

Godine 2001. započela je specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije te radila u OB Varaždin i Petrovoj klinici  za ženske bolesti i porodništvo u Zagrebu. Prvo radno mjesto, nakon položenog specijalističkog ispita iz ginekologije i opstetricije  , bilo je na  Dispanzeru za žene Doma zdravlja Varaždin  na kojem je obnašala i ulogu voditeljice.

  1. završava Poslijediplomski tečaj iz UZV abdomena ( KB Merkur- Zagreb).

2000. godine završava Poslijediplomski  tečaj iz UZV dojki ( KB Merkur-Zagreb).

2014. godine na poziv Udruge pravnika u zdravstvu izlaže u Makarskoj na temu: „ Kvaliteta rada u primarnoj zdarvstvenoj zaštiti s posebnim osvrtom na primjeru ginekološke ordinacije“.

Od rujna 2009. godine radi  kao privatni zdravstveni djelatnik- zakupac , a od 2010. kao koncesionar DZ Varaždinske županije.

  1. godine postaje  članica  Savjeta za zdravlje Varaždinske županije i sudjeluje u nizu akcija za poticanje i preventivu zdravlja navedene županije, sve do danas.

Godine 2015. otvara svoju privatnu ginekološko-opstetričku  specijalističku ordinaciju  čiji je sljedbenik Poliklinika Nanna osnovana u prosincu 2016.  godine i upotpunjena psihijatrijskom djelatnosti. Od tada Martina Jerbić  postaje Ravnateljicom poliklinike Nanna sa sjedištem u Varaždinu.  U Poliklinici radi kao specijalistica ginekologije i opstetricije i uvodi niz suvremenih pristupa metodologiji u zdravstvu. To se odnosi na uvođenje bioidentičnih hormona u balansu ženskog zdravlja, holističkom i individualnom pristupu dijagnostike i liječenja pacijentica , pregledu i UZV dojki te  termografiju- neinvazivnu dijagnostičku metodu koja upotpunjuje klasične radiološke dijagnostičke pristupe suvremene medicine.

Od 2017-2019.g. polaznica je edukacije iz područja seksualnih poremećaja i zdravlja u Klinici za psihijatriju Vrapče u Zagrebu.

Unazad 10 godina redovito radi ginekološke preglede u sklopu sistematskih pregleda surađujući s ostalim privatnim poliklinikama na području međimurske i varaždinske županije te grada Zagreba.

 

Kin. Asja Petersen: Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji perimenopauze i menopauze

Asja Petersen, idejna je začetnica projekta MENOCURE.
Uz dvije poznate liječnici dr. Sanje Toljan, vlasnice poliklinike Orlando i dr. Martine Jerbić vlasnice poliklinike Nanna, prošle godine je održala dva velika predavanja na temu žena u perimenopauzi i menopauzi. Jedan u Zagrebu drugi u Karlovcu i za oba se tražila karta više. Tema ženskog zdravlja napokon polako ali sigurno dobiva na važnosti i žene traže odgovore i rješenja.
Tema koja mora prestati biti tabu, koja je važna za nove, mlade generacije.

Asja Petersen, sa radnim stažom od 35. godina, spada medu naše najiskusnije trenere i edukatore.

Začetnica je trenda vježbanja Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica je studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilatesa kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilatesa instruktora u Hrvatskoj te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance. Vlasnica je fitnes Učilišta Equilibrium.

Nakon završene edukacije u renomiranoj školi Anne Marie Cove u Milanu 2001. godine, Asja kreće u samostalnu karijeru, te 2003. otvara prvi Pilates studio u regiji.
Daljnja usavršavanja nastavlja učeći od četiri od ukupno sedam pripadnika Prve generacije Pilates instruktora – stručnjaka koji su Pilates učili direktno od samog Josepha H. Pilatesa – Mary Bowen, Ron Fletcher, Lolita San Miguel i Kathleen Stanford-Grant. Redovno prisustvuje brojnim međunarodnim Pilates konvencijama i radionicama. Dugo godina radila je pod izravnim mentorstvom Rebecce Leone, jedne od vodećih Pilates edukatora i utemeljiteljice Safe Spine Teaching Technique. te je dugo godina aktivno surađivala i s Isabelle Schuler, jednom od vodećih fizioterapeutkinja s klinike Adelheid u Švicarskoj te s Deannom Ashford, vodećim imenom Crossfit-a u Australiji.

Zadnjih 15 godina educirati se kod prof. Stuart McGilla, koji se smatra najvećim stručnjakom za zdravlje kralježnice u svijetu.

Uz vođenje vlastitog studija, koji uspješno radi već 21.godinu i svakodnevnog rada s vježbačima, Asja kontinuirano održava seminare i radionice za mlade naraštaje fitnestrenera i instruktora.
Od 2012. do 2021. predaje Pilates tehniku na Fitnes učilištu.
2021. godine osnovala je i svoje s fitnes Učilište Equilibrium.

Stalna je suradnica i trenerica vodećeg i najdugovječnijeg nacionalnog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, pokrenutog 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života.

Cijeli svoj profesionalni vijek provela je u svijetu vrhunskog sporta i fitnessa.
1987. upisuje KiF i na fakultetu radi kao demonstrator iz aerobica i bodybuildinga.
Bila je dvostruka državna vice prvakinja Države u bodybuildingu i članica hrvatske bodybuilding reprezentacije predstavljajući Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima.
Radila je kao koordinatorica programa „Keeping NATO fit” u Nizozemskoj.
Svoje početke profesionalnog bavljenja sportom započela je kao pripadnica prve generacije aerobik i fitness instruktora u Fitnes centru “Jump”.

KADA I GDJE?

RIJEKA, KAMPUS (Radmile Matejčić 2, etaža -1, S32) – na LINKU , 21. listopada 2023.

PRIJAVE U 9.30

ZAVRŠETAK PREDAVANJA U 15.00

 

CIJENA do  8. listopada – 35 Eura
Nakon tog datuma cijena je 40 Eura

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

PRIJAVE I  UPITI NA: info@centar-miketa.hr

RASPORED PREDAVANJA

9.30-10.00 PRIJAVE

10.00-10.15 UVODNI GOVOR ORGANIZATORA I POZDRAV GOSTIJU

10.15-10.55 dr.med.spec.anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja Sanja Toljan: KAKO PRIRODNO BALANSIRATI PERIMENOPAUZU – SVE ŠTO TREBATE ZNATI O BIOIDENTIČNIM HORMONIMA

11.00-11.40 Asja Petersen, kineziolog: TJELESNA AKTIVNOST KAO NEFARMAKOLOŠKO SREDSTVO U PREVENCIJI SIMPTOMA PERIMENOPAUZE

11.‪45-12.35dr.med.spec.ginekologije i opstetricije Martina Jerbić: HORMONSKO NADOMJESNO LIJEČENJE I SEKSUALNOST ŽENA U PERIMENOPAUZI

12.40-12.55 Vedran Marić, CEO Phytocana doo: ULOGA CBD-a U REGULACIJI POSLJEDICA HORMONALNIH DISBALANSA U ŽIVOTU ŽENE

12.55-13.25‬ PAUZA

13.30-13.45 dipl.ing.bio Aron Smešny i dr.med.spec urolog Damir Štajcar: PROBIOTICI I FREKVENCIJE U OLAKŠAVANJU PERIMENOPAUZE, ISTINA ILI MIT?

13.50-15.00 OKRUGLI STOL

Sponzor MENO CURE događanja.

Sponzor MENO CURE događanja.

Komentari