Novi Meno Cure panel 20. travnja

Novi Meno Cure panel 20. travnja

AKO IMAŠ OVE SIMPTOME:

 • Pre česte ili neredovite menstruacije
 • Suhu i tanku kosu i kožu koja često bezrazložno svrbi
 • Promjenjivo raspoloženje
 • Tanak i isprekidan san
 • Konstantan umor
 • Manjak seksualne želje

Ovo predavanje je za tebe!

DEFICIT ESTROGENA

 • Umor
 • Depresivnost
 • Slab libido
 • Slaba memorija
 • Vazomotorne tegobe
 • Spuštene dojke
 • Vagialna suhoća
 • Slabost dna zdjelice
 • Dispareunija
 • Hipo ili amenoreja
 • Urinarne tegobe
 • Suha koža i sluznice, blijeda koža

DEFICIT PROGESTERONA

 • Neuromuskularna tenzija
 • Iritabilnost, agresivnost
 • Anksioznost, ljutnja, panika, bijes, PMS
 • Povećana osjetljivost na bol
 • Insomnia
 • Napete i bolne dojke
 • Napet i distenidran abdomen
 • Metroragija
 • Crveno i natečeno lice
 • Endometrijska hiperplazija
 • Miomi
 • Natečene noge i gležnjevi

VJEROVATNO SI ČULA DA SU TE POJAVE NORMALNE.  ZNAJ DA NE MORAJU I TEBI BITI NORMALNE!

Postoji pomoć, podrška i rješenje.

OD KUDA ZAPOČETI?

Saznaj sve o promjenama koje su normalne za svaku ženu i o popratnim simptomima koji se mogu ublažiti i ne trebaju biti dio tvoje svakodnevice.

EVENT MENO CURE:

Panel predavanje MENO CURE je namjenjeno svim ženama, jer će sve one kada tada osjetiti hormonalni disbalans koji je posljedica: PMS-a, trudnoće, postnatalnog perioda, predmenopauze, menopauze.

Mnoge su poteškoće s regulacijom tjelesne težine također povezane s nepravilnim radom neke žlijezde, ali posljedice hormonalnih promjena u predmenopauzi i menopauzi su trajne i dovode do starenja.

PREDAVAČI I TEME

Dr. Sanja Toljan: Kako prirodno balansirati perimenopauzu

Dr. Sanja Toljan rođena je 1964. u Vinkovcima, a 1988. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1998. postaje specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja. 2004. godine osniva Polikliniku Orlando, shvativši da je došlo vrijeme da izađe iz sustava i svoje znanje i ideje slobodno uklopi u jedinstvenu i naprednu medicinsku praksu.

Svakodnevnim radom s pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njegov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i anti-age medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr. Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine. Upoznavanje rada hormonskog sustava dr. Toljan omogućuje holistički pristup pacijentu te izlječenje bolesti koristeći tijelo kao vlastitog suradnika. Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka putem kože, na prirodan i bezopasan način. Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstvenoj edukaciji, drži predavanja i seminare osobama koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil. Piše knjige, objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji. Kroz njenu ordinaciju prošlo je više desetaka tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Dr. Toljan predstavnik je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu, psihoneuroendokrinoimunologiju  i stručno znanje dobiveno učenjem i radom.

Napisala je 3 uspješnice, Čudesna moć hormona, Žene u hormonskoj ravnoteži, Muškarci u hormonskoj ravnoteži, te zajedno sa akademkinjom Vidom Demarin uredila udžbenik Klinička psihoneuroendokrinoimunologija  ( www.orlando-medicus.com). Dr Toljan je osnivačica poslijediplomskog stručnog tečaja iz Kliničke psihoneuroendokrinoumunologije kojeg pohađaju zdravstevni profesionalci koji žele naučiti postavke suvremene medicine i kako ih primjeniti u svom radu.

Dr Toljan je posebno posvećena ženama i svojim radom i savjetima osnažuje ih da prođu uspješno kroz sve faze svog života i na koncu se skrase u zrelosti, i pri tome ostanu mentalno i tjelesno zdrave.

I sama je pobornik zdravog stila života, uz rad sa pacijentima šeta sa svojim psima, vježba yogu, čita srednjoškolsku lektiru ponovno i obožava povrće, lubenice i šampanjac. Voli operu,balet ali i tamburaše, dalmatinsku pjesmu, Stinga i Erosa Ramazzotia. I naravno koristi bioidentične hormone.

Dr. Martina Jerbić: Hormonsko nadomjesno liječenje i seksualnost žena u perimenopauzi

Martina Jerbić, dr.med., specijalistica ginekologije i opstetricije  sa 30.godišnjim radnim stažom u medicini. Rođena Varaždinka sa završenom osnovnom i srednjom školskom naobrazbom u Varaždinu te osnovnom i srednjom glazbenom naobrazbom , također u Varaždinu ( smjer: klavir i flauta).

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991.g. Tijekom dvije godine obnašala je i ulogu  vanjske suradnice Srednje medicinske škole u Varaždinu gdje je predavala mikrobiologiju i porodništvo.

Godine 2001. započela je specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije te radila u OB Varaždin i Petrovoj klinici  za ženske bolesti i porodništvo u Zagrebu. Prvo radno mjesto, nakon položenog specijalističkog ispita iz ginekologije i opstetricije  , bilo je na  Dispanzeru za žene Doma zdravlja Varaždin  na kojem je obnašala i ulogu voditeljice.

 1. završava Poslijediplomski tečaj iz UZV abdomena ( KB Merkur- Zagreb).

2000. godine završava Poslijediplomski  tečaj iz UZV dojki ( KB Merkur-Zagreb).

2014. godine na poziv Udruge pravnika u zdravstvu izlaže u Makarskoj na temu: „ Kvaliteta rada u primarnoj zdarvstvenoj zaštiti s posebnim osvrtom na primjeru ginekološke ordinacije“.

Od rujna 2009. godine radi  kao privatni zdravstveni djelatnik- zakupac , a od 2010. kao koncesionar DZ Varaždinske županije.

 1. godine postaje  članica  Savjeta za zdravlje Varaždinske županije i sudjeluje u nizu akcija za poticanje i preventivu zdravlja navedene županije, sve do danas.

Godine 2015. otvara svoju privatnu ginekološko-opstetričku  specijalističku ordinaciju  čiji je sljedbenik Poliklinika Nanna osnovana u prosincu 2016.  godine i upotpunjena psihijatrijskom djelatnosti. Od tada Martina Jerbić  postaje Ravnateljicom poliklinike Nanna sa sjedištem u Varaždinu.  U Poliklinici radi kao specijalistica ginekologije i opstetricije i uvodi niz suvremenih pristupa metodologiji u zdravstvu. To se odnosi na uvođenje bioidentičnih hormona u balansu ženskog zdravlja, holističkom i individualnom pristupu dijagnostike i liječenja pacijentica , pregledu i UZV dojki te  termografiju- neinvazivnu dijagnostičku metodu koja upotpunjuje klasične radiološke dijagnostičke pristupe suvremene medicine.

Od 2017-2019.g. polaznica je edukacije iz područja seksualnih poremećaja i zdravlja u Klinici za psihijatriju Vrapče u Zagrebu.

Unazad 10 godina redovito radi ginekološke preglede u sklopu sistematskih pregleda surađujući s ostalim privatnim poliklinikama na području međimurske i varaždinske županije te grada Zagreba.

 

Kin. Asja Petersen: Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji perimenopauze i menopauze

Asja Petersen, idejna je začetnica projekta MENOCURE.
Uz dvije poznate liječnici dr. Sanje Toljan, vlasnice poliklinike Orlando i dr. Martine Jerbić vlasnice poliklinike Nanna, prošle godine je održala dva velika predavanja na temu žena u perimenopauzi i menopauzi. Jedan u Zagrebu drugi u Karlovcu i za oba se tražila karta više. Tema ženskog zdravlja napokon polako ali sigurno dobiva na važnosti i žene traže odgovore i rješenja.
Tema koja mora prestati biti tabu, koja je važna za nove, mlade generacije.

Asja Petersen, sa radnim stažom od 35. godina, spada medu naše najiskusnije trenere i edukatore.

Začetnica je trenda vježbanja Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica je studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilatesa kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilatesa instruktora u Hrvatskoj te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance. Vlasnica je fitnes Učilišta Equilibrium.

Nakon završene edukacije u renomiranoj školi Anne Marie Cove u Milanu 2001. godine, Asja kreće u samostalnu karijeru, te 2003. otvara prvi Pilates studio u regiji.
Daljnja usavršavanja nastavlja učeći od četiri od ukupno sedam pripadnika Prve generacije Pilates instruktora – stručnjaka koji su Pilates učili direktno od samog Josepha H. Pilatesa – Mary Bowen, Ron Fletcher, Lolita San Miguel i Kathleen Stanford-Grant. Redovno prisustvuje brojnim međunarodnim Pilates konvencijama i radionicama. Dugo godina radila je pod izravnim mentorstvom Rebecce Leone, jedne od vodećih Pilates edukatora i utemeljiteljice Safe Spine Teaching Technique. te je dugo godina aktivno surađivala i s Isabelle Schuler, jednom od vodećih fizioterapeutkinja s klinike Adelheid u Švicarskoj te s Deannom Ashford, vodećim imenom Crossfit-a u Australiji.

Zadnjih 15 godina educirati se kod prof. Stuart McGilla, koji se smatra najvećim stručnjakom za zdravlje kralježnice u svijetu.

Uz vođenje vlastitog studija, koji uspješno radi već 21.godinu i svakodnevnog rada s vježbačima, Asja kontinuirano održava seminare i radionice za mlade naraštaje fitnestrenera i instruktora.
Od 2012. do 2021. predaje Pilates tehniku na Fitnes učilištu.
2021. godine osnovala je i svoje s fitnes Učilište Equilibrium.

Stalna je suradnica i trenerica vodećeg i najdugovječnijeg nacionalnog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, pokrenutog 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života.

Cijeli svoj profesionalni vijek provela je u svijetu vrhunskog sporta i fitnessa.
1987. upisuje KiF i na fakultetu radi kao demonstrator iz aerobica i bodybuildinga.
Bila je dvostruka državna vice prvakinja Države u bodybuildingu i članica hrvatske bodybuilding reprezentacije predstavljajući Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima.
Radila je kao koordinatorica programa „Keeping NATO fit” u Nizozemskoj.
Svoje početke profesionalnog bavljenja sportom započela je kao pripadnica prve generacije aerobik i fitness instruktora u Fitnes centru “Jump”.

KADA I GDJE?

20. travnja 2024.

RIJEKA, Sveučilišna Av 4,  Filozofski fakultet, dvorana 006

PRIJAVE U 9.30

ZAVRŠETAK PREDAVANJA U 15.00

 

CIJENA do  29. ožujka – 35 Eura
Nakon tog datuma cijena je 40 Eura

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

PRIJAVE I  UPITI NA: info@centar-miketa.hr

RASPORED PREDAVANJA

9.30-10.00 PRIJAVE

10.00-10.15 UVODNI GOVOR ORGANIZATORA I POZDRAV GOSTIJU

10.15-10.55 dr.med.spec.anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja Sanja Toljan: KAKO PRIRODNO BALANSIRATI PERIMENOPAUZU – SVE ŠTO TREBATE ZNATI O BIOIDENTIČNIM HORMONIMA

11.00-11.40 Asja Petersen, kineziolog: TJELESNA AKTIVNOST KAO NEFARMAKOLOŠKO SREDSTVO U PREVENCIJI SIMPTOMA PERIMENOPAUZE

11.40-12.10 PAUZA

12.‪10-13.00dr.med.spec.ginekologije i opstetricije Martina Jerbić: HORMONSKO NADOMJESNO LIJEČENJE I SEKSUALNOST ŽENA U PERIMENOPAUZI

13.05-13.15 Vedran Marić, CEO Phytocana doo: ULOGA CBD-a U REGULACIJI POSLJEDICA HORMONALNIH DISBALANSA U ŽIVOTU ŽENE

13.05-13.45‬ PAUZA

13.50-14.45 OKRUGLI STOL

Svaku polaznicu očekuju VRIJEDNI pokloni!

Bočice VRLO VRIJEDNOG CBD ULJA poklanja naš generalni sponzor Phytocana, a u predavanju ćete slušati o važnosti endokanabidoidnog sustava našeg tijela i o benefitima konzumiranja CBD ulja. Dakako, kvaliteta samog proizvoda je bitna, zato smo se odlučili baš za Cana doo.

O važnosti zdrave prehrane za regeneraciju našeg tijela priče nikad dosta. Informacija nije znanje pa se vrlo lako možemo izgubiti u dezinformacijama, a predstavnici Spin proteina će nam iz prve ruke objasniti sve što trebate znati o konzumaciji proteina i njihovim benefitima za naše tijelo. SVAKU POLAZNICU OČEKUJE UZORAK SPIN PROTEINA!

Kavu SVIM POLAZNICAMA omogućuje Drinkomatic.

Sponzor MENO CURE događanja.

Sponzor MENO CURE događanja.

Sponzor MENO CURE događanja.

Sponzor MENO CURE događanja.

Komentari
×

Zanima me