Trening nije zabava

Trening nije zabava

Kaže mi draga prijateljica koja stanuje u Italiji da vježba individualno u jednom gymu i da mjesečno potroši dosta novaca za tu svoju razonodu.  U meni je potakla želju da još jedan tekst posvetim važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje i dugovječnost.

Da, tjelesna aktivnost jest sastavni dio razvoja, istraživanja, učenja i naravno, igre. Ali, vježbanje odrasle osobe s osobnim trenerom ni po čemu ne možemo svrstati u kategoriju razonode.

Znate da sam uplifter i da mi je važno da se na treningu osjećate dobro. Danas od vas želim da pređete na novi nivo. Trening nije zabava nego potreba. Ako ste redovite vježbačice, vjerujem da ste to već shvatile.

Ako vi same nemate voljni moment za vježbanje; ja mogu malo učiniti. Koliko god vesela i poticajna bila, vama ću ići na živce. Koliko god se oko programa ja potrudila, vježbe vam neće pasati. Ono što ja ne mogu napraviti je ući u vaše glave i pokrenuti vaša tijela. Zato je nužno da odraslo, zrelo i odgovorno prihvatite da ulaganjem truda, novaca i vremena u trening ne ulažete u svoju razonodu nego u svoje zdravlje i dugovječnost.

Tea Miketa

Komentari