Možeš li si pomoći nakon trudnoće i poroda? MOŽEŠ

Možeš li si pomoći nakon trudnoće i poroda? MOŽEŠ

Iako je znanost na vrhuncu karijere, još uvijek neke važne spoznaje ostaju iza leđa javnosti i ne prodiru u naše zdravstvene sustave.

Npr, drži se da carski rez ne spada u kategoriju operacije. Uči nas se da su “šavovi tamo dolje” nama ženama super-normalna stvar koja eto zna zatezati na promjenu vremena, ali se s vremenom naviknete, a suprug se navikne na promjenu vašeg raspoloženja i nedostatak sexa.

Mislite da će to što se sada popiškite kad kihnete s vremenom prestati i samo od sebe nestati? Mislite da će tupilo oko ožiljka od carskog prerasti u zadovoljstvo? Aha, to su sve prirodni procesi koji “nestaju” kroz vrijeme, jer starenje – poznato je – donosi napredak.

Priroda stalno traži reprodukciju (ruku na srce, daje nam šansu jednom mjesečno), a zdravstveni sustav se pobrine da donekle pripremi trudnice za porod, zaduži patronažnu sestru da okupa i izmjeri bebu, prati djetetov rast i razvoj kroz obavezne sistematske preglede. Podmladak je definitivno bitan.

A što je s tobom, mama?

Ako trebate pomoć da si pomognete nakon trudnoće i poroda, tu je MOMMY&SHINE program.

  • Savjetovat ću vas kako da prebrodite emotivne i fiziološke promjene koje su NORMALNA posljedica procesa kojeg prolazite.
  • Naučit ću vas kako da povratite funkciju mišića zdjeličnog dna, donjeg dijela trupa i počnete ponovno disati.
  • Pokazat ću vam kako možete povratiti svoju posturu od prije trudnoće i riješiti se bolova koji su nastali od težine, promijenjenog težišta, drugačije funkcije vaših mišića i novih tjelesnih položaja.

Program traje 4 tjedna.

  • Vježbe su super jednostavne i zahtijevaju minimalno vremena i prostora
  • Vježbe može i treba raditi svaka žena koja osjeća da nešto s njenim donjim dijelom trupa nije kao što je nekad bilo, bez obzira na to kada je bila trudnoća (prije dva mjeseca ili više godina)

Početak programa je 5. rujna 2022.

NARUČI SE ODMAH NA BESPLATNI PREGLED teamiketaiketa@gmail.com
Komentari