Ima li išta ljepše od mirisa tople čokolade u kišno nedjeljno popodne? Za ove muffine trebate 10 minuta za izradu i 20 minuta za pečenje.
Sastojci za desetak muffina:
- čaša kokosovog brašna
- 3 doze proteina od čokolade
- čaša lješnjaka
- pola čaše sirovog mljevenog kakaa
- 2 jogurta
- 2 jaja
- prstohvat sode bikarbone
- vrhnje za šlag
- borovnice, ribizle i listići kokosa za dekoraciju
Priprema: Pripremimo šlag pa ga stavimo u frižider da se stisne. Mikserom promiješamo jogurt, jaja, lješnjake, 2 doze proteina i kokosovo brašno. Ako vam nije dovoljno slatko, dodajte meda ili smeđeg šećera. Na kraju dodamo sodu i sačekamo koju minutu da „proradi“. Smjesu prebacimo u modlice za muffine i pečemo 20 minuta na 160 stupnjeva. Ohlađeni šlag ručno promiješamo s dozom proteina. Ako vam krema nije dovoljno slatka, nemojte dodati ništa jer vam stvarno ne treba. Navikavajte se na manje slatke okuse.
Bit ovog snacka jest da osjetite proteine i teksturu kokosa i lješnjaka, prirodne okusa koji definitivno nisu istog intenziteta kao kad je u pitanju kupovna slastica. Proteini s okusom čokolade ili vanilije bi zaista trebali biti dovoljno slatki.
Kad se tijesto ohladi, muffine ukrasimo šlagom s proteinima, dodamo bobice i listiće kokosa.
I zapamtite, iako nije jako slatko ne znači da nije jako kalorično 🙂