Imate hijatalnu herniju? Imamo rješenje

Imate hijatalnu herniju? Imamo rješenje

Hijatalne hernije su relativno česte pojave. Povećala se redovitost i kvaliteta dijagnostike pa se zato u današnje vrijeme češće dijagnosticiraju. Problem je u tome što osim lijekova, medicina ne nudi adekvatno rješenje

Takve su hernije posljedica povećanog intraabdominalnog tlaka uslijed: trudnoće, bolova i bolesti abdominalnih organa, pretilosti i nervoze. Puno je faktora utjecaja na nastanak hernija, a svaka stresna situacija koja povećava lučenje želučane kiseline, kao i neredovito ili neadekvatno jedenje utjecat će na podizanje želuca. Dakle, izjava da vam se u nekoj situaciji ili od neke osobe “diže želudac” nije parabola, nego istina.

Pomak želudca prema gore može onemogućiti ošit u nesmetanom radu pa osoba može osjećati i poteškoće u disanju, koje dalje vode do problema kao što su panični napadaji, glavobolje, iznemoglost, kašljucanje ili nemir. Svi ovi problemi dodatno potiču nelagodu, nervozu i novo lučenje želučane kiseline pa se pakosni krug ovdje zatvara. Osobu se počinje liječiti antidepresivima, što dodatno potiče manjak samopouzdanja i vjere u sebe i svoj organizam. Pacijent počinje biti razočaran cijelim sustavom i samim sobom…

Hijatalna hernija može izazivati i simptome aritmije, iako je sa srcem i krvožilnim sustavom sve u redu.

ŠTO SE ZAPRAVO DOGAĐA?

Želudac i njegov sastav se podižu i pritišću ošit. U nekim slučajevima se dio želuca prolazeći kroz ošit uvuče u jednjak, a u drugim slučajevima komadić želuca prođe kroz ošit pored jednjaka. U tom slučaju imate dva želuca: jedan dolje, a drugi mali – gore.

ZAŠTO JE TO PROBLEM?

Tkivo želuca napravljeno je tako da može podnijeti klorovodičnu kiselinu, kako bi ona razgradila hranu. Ali, tkivo jednjaka nije. Zato imamo hijatus, sfinkter koji drži želudac ispod ošita, a sadržaj želudca zadržava dalje od jednjaka. U gore navedenim slučajevima taj sfinkter jednostavno oslabi, popusti pod pritiskom. I tako želudac počne prolaziti kroz njega.

RJEŠENJE?

Jeste li znali da su hijatalne hernije među rijetkim hernijama koje se zaista mogu vratiti na mjesto? Diskus hernije ili preponske kile se ne mogu vratiti, samo odstraniti operativnim putem. Od klijenata čujem da su bili na “namještanju želuca” kod neke babe u Bosni i da im je bilo bolje, ali su se simptomi nakon nekog vremena vratili. Da, želudac se dade namjestiti, ali ako ne ojačamo sfinkter, on će se provući opet kroz njega.

U ovom linku ćeš naći vježbe za prvu pomoć. A ako želiš trajno rješenje, odluči se za naš program koji uključuje 5 tretmana s podukom samopomoć i manipulacijom organa za uklanjanje hernije.

RJEŠENJE!

Naš paket za manuelnu terapiju i edukaciju o samopomoći u slučaju hijatalne hernije je sastavljen od posebne procedure koja će vam pomoći da:

  • Umirite emotivni sustav koji utječe na veziva koja drže organe napetima – bez medikamenata.
  • Naučite masažu za “spuštanje” želuca.
  • Naučite vježbe za snaženje hijatusa.
  • Naučite suplementirati da pomognete obnovu sluznice.
OD ČEGA SE PAKET SASTOJI?

5 sati manuelne terapije namještanja želuca s vježbama i obukom za samopomoć, video materijali za ponavljanje i rad kod kuće i podrška terapeuta.

KOLIKO TRAJE:

Edukacija traje 5 tjedana, a potrebno je dolaziti na tretman jednom u svakom tjednu. Vježbe za domaću zadaću su nenametljive i jednostavne.

REZULTAT?

Osim bolje prerade namirnica i bolje uhranjenosti tijela, mirniji neuromuskularni sustav, olakšanje u abdomenu, kvalitetniji san i općenito, život.

Ako želite da vam pomognemo, javite se na 099 2314 613 ili teamiketa@gmail.com.

Tea Miketa

Komentari