Kineziolog Mirna Radojičić: Kako Move & Shine štedi vaše vrijeme

Kineziolog Mirna Radojičić: Kako Move & Shine štedi vaše vrijeme

Kineziolog, nastavnica TZK u II. gimnaziji u Zagrebu i predavačica na Fitnes učilištu, Mirna Radojičić, dokaz je da u Move and shine grupi ne vježbaju samo “amaterke” već i one kojima je sport u krvi od malih nogu, pa i životni poziv. Mirna ima 40 godina i majka je dvoje djece, a ovo je njena priča.

– Kao dijete roditelja koji su bivši sportaši te nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture, nisam imala previše izbora čime ću se baviti u životu. Moglo bi se reći da je sport i tjelesna aktivnost utkan u moj DNK. Prvo kao perspektivna atletičarka, a onda dugogodišnja instruktorica grupnih programa, zimi na skijanju, ljeti na jedrenju, cijeli život provodim tjelesno aktivna. I kako to obično biva, dođu djeca i odjednom nisam sebi na prvom mjestu i čekam da opet dođe moje vrijeme.

Kroz nastavu TZK u školi pokušala sam biti maksimalno aktivna no uvijek sam osjećala da to nije ono pravo- planirana, strukturirana i organizirana tjelovježba baš za mene. Kao što se niti frizeri ne mogu sami ošišati tako je i meni treniranje same sebe opcija koja je bila nužno zlo. Često bih odustala ili našla nešto ‘bitnije’. Upoznavši Mikete na Fitnes učilištu pomišljala bih kako bi bilo super da živim u Rijeci ili oni u Zagrebu. Jednostavno, filozofija života i treninga kakvu ja živim i osjećaj kao da se poznajemo cijeli život.

Mnogi će reći da nas je ovo pandemijsko vrijeme unazadilo i otuđilo no meni je ponudilo apsolutni jackpot svih jackpotova. Online trening s Teom! Kao i svi tjelesnjaci, čisti operativci i bauštelci, u početku sam bila skeptična kako će taj online trening uopće izgledati; hoće li Tea vidjeti sve greške, kako će se vidjeti njena pravilna demonstracija i, možda najbitnije, hoću li osjetiti tu grupnu energiju koja me toliko diže kada sam u dvorani? Malo je reći da sam bila i ostala oduševljena. Teino pozitivno ludilo, sistematičnost i metodičnost nešto je što svaki vježbač treba iskusiti. I kada bi takvi instruktori postali standard u dvoranama, ne bismo imali vježbače koji odustaju ili se ozljeđuju. Sviđa mi se koncept live Zoom programa jer je trening živi proces i to se nikada neće promijeniti. Dobra stvar u cijeloj priči je da se svaki trening snima pa curke koje nisu stigle na live Zoom tu istu snimku dobivaju i mogu odraditi trening kada im odgovara. Uz neizostavne konzultacije s trenericom nakon treninga ili u Facebook grupi.

Teino oko vidi sve i kao prava horoskopska Djevica ne može se dogoditi da ne reagira i ne pokuša ispraviti krivu izvedbu. Zbog istog tog horoskopskog znaka , slika i zvuk su besprijekorni, baš kao i njezin outfit i tajice kojih ima na bacanje😊. Najviše me fasciniraju brzinski teorijsko-edukacijski setovi: na jednostavan i, običnom rekreativcu, sasvim razumljiv način objasni nešto što nisu uspjeli ni treneri koje sam slušala, a slove kao vrhunske predavačke face. Također, način na koji prilagodi program i svaku pojedinu vježbu (početna ili napredna razina) je kod mene najveći filter hoću li nekoga svrstati u koš dobrog ili lošeg instruktora.

A Tea je tu maestralna. I zato se ne bojite započeti vježbati ako ste imale dugu pauzu ili ako nikada niste vježbale; nećete se ni okrenuti, a već ćete biti u korak s nama ostalima koje smo tu dosta dugo. I to na siguran, efikasan i zabavan način.
Osoba sam koja zazire od Facebook i WhatsApp grupa, no moram priznati da je grupa Move & Shine zajednica takvih veličanstvenih žena da čak i ja, iako nisam pretjerano aktivna s komentarima, volim pogledati komunikaciju u grupi. Cure koje su jedna drugoj podrška i u motivaciji i u prehrambenim i životnim navikama. I Tea koja sve to lijepo usmjerava.

Trudim se odraditi sva 3 treninga u tjednu, zbog rada u smjenama pola tog vremena sam na snimkama. Ali treniram. Jer si nekad pomislim: čuj, a ako te Tea pita komentar treninga, a ti joj moraš reći da nisi odradila? Nemoj si to dozvoliti! 😊 Nisam jutarnji tip, no ponedjeljkom srijedom i petkom živim za to da otkuca tih 8 i 30 pa da mogu početi vježbati. Nakon treninga sam mobilnija, snažnija i , ono najbitnije, puna neke pozitive i životne energije koja me gura kroz dan.

Move & Shine je program koji štedi vaše vrijeme. To je program pomoću kojeg ulažete u kvalitetu svog života na više razina. Funkcionalnije tijelo, viša razina aerobnih sposobnosti ( bolja kondicija), bolje raspoloženje, više samopouzdanja i, posljedično, ljepši izgled; samo su neki od benefita koje neminovno dobivate vježbanjem. Svjedok sam da Teini treninzi upravo to i postižu. Program preporučujem svim curama, ženama, friškim mamama koje su pomislile da bi trebale vježbati. Čim ste pomislile, zrele ste za to. I krenite. S Teom. Sigurno, efikasno i zabavno, zaključila je Mirna.

Komentari