Tanja Smoje: Kako je moje tijelo postalo najbolja verzija sebe

Tanja Smoje: Kako je moje tijelo postalo najbolja verzija sebe

Tanja Smoje, kroatistica i glumica, živi na relaciji Zagreb – Rijeka, ima 44 godine i majka je uskoro šestogodišnjaka. Kako kaže kroz život je stalno pokušavala pronaći neku fizičku aktivnost koja će biti za nju najbolja, ali ju niti jedna nije zadržala dulje od mjesec dva – dok se, pred valjda više od desetljeća, nije srela s Miketama.

– Moja potraga za najboljim za sebe je završila, pronašla sam najbolje – Mikete, kazala je Smoje koja je trenutno marljiva članica sve veće skupine žena koje uz Teu vježbaju online u grupi Move&Shine. U nastavku će vam pokušati objasniti svoje apsolutno povjerenje u njih.

– Moje tijelo je postalo najbolja verzija sebe. Pokretljivije je, sposobnije, oblikovanije, izdržljivije, jače. Govorim o tijelu prvenstveno, ali vjerujem u apsolutnu vezu tijela i glave i/ili duše, i tjelesnim snaženjem osjećam da sam u glavi jača, a u duši mirnija. Tea je pametnim, smislenim pristupom vježbanju koje podjednako zastupa svaki dio tijela, korekcijom i edukacijom o pravilnom izvođenju vježbi, treninzima koji svaki put uspijevaju biti drugačiji, motivacijom, priznanjem svoje slabosti i ponekad nemoći, ali ne odustajanjem, postavljanjem ciljeva, razumijevanjem ali odlučnošću, bivanjem tu za bilo koju nedoumicu ili savjet za mene postala nezamjenjivi dio moga života. Zbog svega navedenog mislim da je vrhunska trenerica, a s takvima dajete najbolje od sebe i postižete najbolje. Svatko unutar svojih mogućnosti i zadatosti.

Sve to zadržalo me njima do današnjih dana i spasilo u trenutku kada su treninzi postali online, jer sam tada već živjela u Zagrebu i odlaženje na treninge postalo bi neizvedivo.

Ništa se od navedenog nije izgubilo online pristupom, dobio se samo taj komod bivanja u svom prostoru i intimnost istog. Volim vježbati online,volim taj trenutak uživo iako preko ekrana. Do nedavno sam to tretirala kao odlazak na trening koji ako propustim hvatam idući, iako ako postoje snimke svakog i mogu ga odraditi kad god.

Sada se moguće bliži i druga godišnjica online vježbanja kroz koju sam prošla razne faze. Izgubila sam putem 5 kila i tako došla do svoje optimalne težine, upoznala se i usvojila neke nove prehrambene navike, naučila nešto novo, postala dio grupe s kojom mogu sve to dijeliti i informirati se.

Dok nisam izbila iz svoje ljušture znalo je biti teško, a onda odjednom više ne mogu zamisliti život bez treninga, Tee i onoga što mi to pruža. Ne mogu niti želim, a kada sam počela trenirati na snimku i vući prostirku i robu za vježbanje na otoke znala sam da je to ono pravo, I am in for good.

Sretna sam kad mi netko komplimentira da dobro izgledam, jer punim srcem nahvalim Mikete i kažem koliko je dobro, isplativo i smisleno pridružiti im se. Pa vidite i sami, zaključila je glumica.

Komentari