Sara: Postala sam zahvalna za svaki novi pokret

Sara: Postala sam zahvalna za svaki novi pokret

Prije dvije godine javili su mi se jaki bolovi u lijevoj nozi, škljocanja i blokade u pojedinim pokretima.
Prilikom pregleda i magnetske rezonance utvrđena je artroza kuka.
Nakon silnih pregleda kod različitih doktora, gdje svaki ima vlastito i uglavnom različito mišljenje i način terapije moje stanje je bilo sve gore, govori Sara.

Bol u nozi bila je prisutna tijekom hodanja, bolovi prilikom dužeg sjedenja i kod ustajanja, nakon toga više nisam mogla dugo hodati jer se pojavljivala bol u donjem dijelu leđa… Hod mi je bio totalno narušen-šepanje, zdjelica u potpunom disbalansu, mišići su atrofirali, a cijela ravnoteža tijela se poremetila… Pomalo izgubljena od silnih mišljenja i savjeta krenula sam vježbati. Radila sam vježbe prilagođene mom stanju koje sam kombinirala s kiropraktikom i drugim manualnim tehnikama. Stanje se poboljšalo, ali i dalje sam se osjećala jako loše.
I tako jednog dana sasvim slučajno i bez planiranja završila sam u Centru Miketa. I evo već 6 mjeseci 2 do 3 puta tjedno vježbam u Centru.

Prva stvar koju mi je Aleksandar rekao kada me je vidio bila je da moram nabiti snagu i dobiti mišiće jer bez toga neće ići…
I tako smo počeli… Moje tijelo bilo je u jednom golemom grču, počeli smo opuštati mišiće, a s Teom sam učila kako pravilno disati, otkrila koliko je važna dijafragma.
S Aleksandrom sam radila somatiku i totalno me je oduševila. Somatske vježbe radim i svakodnevno kod kuće.

Učila sam osluškivati svoje tijelo i biti svjesna svojih pokreta.
Radili smo svakakve “čudne” vježbe i shvatila sam već nakon par treninga da se zaista osjećam bolje.
Danas, nakon 6 mjeseci. vježbanja moje tijelo je ojačalo, moja zdjelica može doći u ispravan položaj, bol u nozi nije prisutna, osjećam se puno mobilnije,nema boli prilikom ustajanja, mogu duže hodati bez bolova u leđima, a moj hod je puno bolji. Zapravo, puno sam svjesnija svog hoda, i dok hodam pokušavam slušati svoje tijelo i dovesti ga u ispravan položaj.

Problem s kukom neće nestati, ali otkrila sam da s pravilnim vježbama stanje se može puno popraviti.
Prestala sam gledati samo negativne stvari na svom tijelu i počela se veseliti i biti zahvalna na svakom novom napretku koje moje tijelo napravi.

A jedna od najboljih stvari u centru je super atmosfera…. Čista pozitiva!!
Hvala Tea! Hvala Aleksandar!

Komentari