Pravi ljetni i jako jednostavan recept za koji vam treba tek nekoliko sastojaka.
1 Mascarpone sir
1 banana
1 breskva
paketić šumskih jagoda iz leda
1 slatko vrhnje
kokosovo brašno
Bananu nasjeckajte na kolutiće i zaledite. Isperite višak leda da ne razvodni kremu i ubacite kolutiće u blender skupa s Mascarponeom. Kratko promiksajte kako bi se banana djelomično pretvorila u kremu, a dio da ostane u komadićima.
Jagode izvucite iz škrinje te ih isperite vrućom vodom. Na taj način će se samo djelomično otopiti i ostati hladne. Po potrebi ih prerežite na pola. Breskvu ljuštite i nasjeckajte na komadiće.
Slatko vrhnje ubacite u bledner kojeg niste oprali, pa će na taj način šlag dobiti na aromi. Izmiksajte da se skruti.
Na dno posude stavite mascarpone, a na njega posložite voće koje prelijte šlagom. Pospite kokosom!
Opaske:
Želite li da je vaša krema slađa, dodajte još jednu bananu, a izbjegavajte šećer.