Plank naš svagdašnji

Plank naš svagdašnji

Plank je vježba koja se radi u baš svakom sustavu tjelovježbe. Postoji i u pilatesu, jogi, borilačkim vještinama, crossfitu, kettlebell treningu…

Često sam čula da se poneki početnik rekreativac kune kako će svaki dan raditi barem plank je će od toga: ojačati trup, ukloniti bolove u leđima, izgubiti šlauf, biti mlađi :-).

Plank je, čini se, lijek za sve. Otprilike kao i 7 Tibetanaca 🙂 Postoje čak i neka takmičenja u trajanju izdržaju planka, razni izazovi koji pozivaju na držanje pozicije do minute, dvije ili pet.

No, znanstveno je dokazano da dugoročno zadržavanje planka nema efekt proporcionalan trajanju izdržaja što znači da su kraći plankovi s vježbačevim fokusom na pravu mišićnu skupinu ipak bolji odabir.

U videu u nastavku radim razne plankove i neke druge izdržaje po 10 sekundi, a ubacila sam i mini kardio blok – jer plank ipak nije svemoguć.

U 8 minuta možeš utjecati na cijelo tijelo iz raznih pozicija i smjerova i to je za tijelo puno bolje nego da držiš klasičan plank 8 minuta i nadaš se topljenju sala.

Odradi sa mnom 8 minuta i uloži u svoje zdravlje!

Tea Miketa

Komentari