Kako naći vrijeme za trening?

Kako naći vrijeme za trening?

Svi imamo jednako sati u danu. Znam da se čini da se vrijeme ubrzalo pa da zato imate sve manje vremena, no uglavnom se ne radi o problemu NEMANJA VREMENA, nego ORGANIZACIJE VREMENA. Organizacija vašeg dana ipak ovisi pretežno o vama.

Kako sam ja našla vrijeme za trening? Jer sam to htjela. Prvi korak je odluka!

Ako je odluka donesena, sada si trebate pomoći stvoriti naviku. Sigurna sam da imaš trenutke u danu kada nisi zaposlena, ne brineš o bližnjima, niti se baviš nekim drugim problemom. Osvijesti taj trenutak. Je li to trenutak kada šetaš psa, ili se igraš s djetetom? Možda si kod veterinara s bolesnim ljubimcem ili pak umireš od smijeha s frendicom. Bi li taj trenutak mijenjala za trening?

Ja ne bih.

Možda je to trenutak kada sjediš premorena na kauču i scrollaš tuđe, umišljene živote na njihovim storijima, gledaš izmišljene i često nasilne scenarije na TV-u koji te uopoće ne zanimaju, niti te na bilo koji način oplemenjuju i podižu ti raspoloženje. Možda ogovaraš s onom prijateljicom nekog trećeg i tako samu sebe okružuješ blesavom, mutnom energijom. Možda pereš školjku iza ukućana jer oni “nisu sposobni” oprati iza sebe ili mijenjaš vrećicu za smeće jer to u ovoj kući jedino ti znaš… Bi li taj trenutak mijenjala za trening?

Ja bih.

Eto gdje pronalazim vrijeme za stvaranje nove, bolje navike! Iz dana u dan traži koju postojeću naviku možeš zamijeniti boljom.

Navike koje često imamo, a ne služe nam:

Guliš jabuku sedamnaestogodišnjaku, pospremaš njegovu robu u ormar ili brineš o njegovim školskim knjigama? Molim te… Majke se vole “navući” na osjećaj važnosti u životu svog djeteta pa nastavljaju s pretjeranim angažmanom i nakon perioda pelena i tako odmažu i sebi i djeci.

Kuhaš 3 različita jela jer: ti si na dijeti pa udaraš po zelenju, kćerkica ne voli zelenje pa njoj pripremaš bućkuriš u kojem se nalazi zelenje bez njenog znanja, a suprug bi jeo zeleno jedino u zelenoj pašti. Come ooon… Pa nisi a la carte restoran.

Odmaranje uz grickalice i nepotrebne TV/internet sadržaje koji te uznemiruju nasiljem, rastužuju ili čine ljubomornom na život kakvog nemaš.

Svi imamo isti broj sati u danu i ako nešto ne ode, novo neće moći doći! Važno je otpustiti ono što ti ne služi.

Tea Miketa

Komentari