Pet fitness zabluda u koje baš želite vjerovati

Pet fitness zabluda u koje baš želite vjerovati

Učestalo vaganje je dobro za praćenje tjelesne transformacije. Detoks je dobar za zdravlje i mršavljenje. Ako se ne oznojiš na treningu, nisi otopila kalorije! Cijeđeni sokovi i smoothie napici od voća su pomoć mršavljenju. Ugljikohidrati su zlo, debljaju nas i od njih smo bolesni! Sve su ovo fitness zablude u koje jako želite vjerovati. Nemojte. Zašto? Odgovori slijede u nastavku.

1. Učestalo vaganje je dobro za praćenje tjelesne transformacije.

Ako imaš veliku količinu potkožnog masnog tkiva kojeg želiš izgubiti, vaga će ti u početku pomoći u tome. Ali ako se radi o “dvije/tri kile gore ili dolje”, tada ona više nije dovoljno precizna. Jer, danas ćeš imati gore, a sutra dolje. Svakodnevno vaganje će te isfrustrirati, jer ćeš pomisliti da nešto radiš krivo i da nešto nije u redu s tobom. Wrong! Vaga je kriva 😀

2. Detoks je dobar za zdravlje i mršavljenje.

Za punog mjeseca treba započeti dvotjedni detox svakog proljeća pa ćeš cijele godine imati idealnu kilažu, zdravlje i izgled. Kupit ćeš si internet praške od poznatih i nepoznatih proizvođača, zapravo, uzet ćeš ono što pije tvoja trenerica koja se isto bori s kilažom otkad je znaš – jer ona zna. Očistit ćeš jetru, očistit ćeš krvotok, crijeva, čakre. Popiškit ćeš litre tekućine i izgubiti nešto mišića i sala jer nećeš jesti. Nakon 2 tjedna, ući ćeš u te traperice, dat za njih 100 eura i odjenuti ih čak taj jedan put. Jer već idućeg tjedna ćeš biti jednaka kao i prije detoxa… Lakša za cijenu traperica i pripravaka. A mogla si samo tijekom godine jest manje hrane koja opterećuje i tvoj novčanih i tvoj organizam.

3. Ako se ne oznojiš na treningu, nisi otopila kalorije!

Dobro znojenje će izbaciti toksine i kalorije iz tvog sustava i najbolje je vježbati pri visokim temperaturama jer se tad puno znojiš. Znaš ti, Madonna je 2008. vježbala na +26, zato je imala onakve mišiće na rukama. 🙂 Upisat ćeš se u obližnji kozmetički salon gdje imaju one kapsule za vježbanje Pilatesa na visokoj temperaturi, možda dobiješ infarkt i moždani istovremeno; al’ hej, umrijet ćeš mršava!

4. Cijeđeni sokovi i smoothie napici od voća su pomoć mršavljenju.

Not!!! Al’ probaj ipak. Uzmi bananu, mrkvu i svježe jagode pa dodaj 3 datulje i dobru žlicu meda. Može i cha sjemenke. Ma rokni i žlicu zobenih! Sve je to zdravo! Vidi, imaš i jabuku! Drmaj!

Kao prvo, unijela si u tijelo brdo kalorija. Kao drugo, i dalje nisi jela i bit ćeš uskoro gladna. A kao treće svo to divno voće, ta bomba vitamina je zapravo usput i bomba šećera. Kao četvrto, koje važi za vlasnike superjakih blendera; u vašem je napitku gomila zraka (mjehurića koji nastaju sjeckanjem) kojeg ćeš progutati pa će ti poslije biti mučno.

5. Ugljikohidrati su zlo, debljaju nas i od njih smo bolesni!

Izbaci kruh i slatko i odmah ćeš biti zdravija i mršavija! Jedna tvoja prijateljica ne jede kruh i slatkiše već 2 tjedna i izgubila je šlauf oko trbuha! A druga je na LCHF-u i bavi se trčanjem i mršava je i sva mišićava!

Da je prijateljica umjesto u dva tjedna sav kruh i slatkiše kroz godine rasporedila pošteno, ne bi ni došla do šlaufa, a da se još pritom bavila i trčanjem, gdje bi joj bio kraj. Vjerojatno u nekoj pekari 🙂

Istina je da nekim ljudima neka hrana ne paše i da je se trebaju kloniti. Ali ugljikohidrati nisu zli i čak i na LCHF-u se možeš itekako udebljati ako ne znaš raspolagati kalorijama.

Komentari