Imaš li jutarnju rutinu?

Imaš li jutarnju rutinu?

Jednostavan i efikasan način da u velikom postotku povećaš šanse dobrom raspoloženju i većoj produktivnosti tijekom dana je da se držiš iste jutarnje rutine.

Iako ustajem u 5 i 30, nisam jutarnji tip. Intenzivno sanjam, baš se znam nekad i umoriti u snu. Kad zazvoni alarm, često imam osjećaj kao da se oporavljam od amnezije.
Prije ustajanja, a odmah nakon alarma, zatvorenih se očiju pokušavam sjetiti tko sam. Nabrajam dobre događaje od jučerašnjeg dana. Uvijek nađem nešto na čemu sam zahvalna, jer želim s dobrim osjećajem započeti dan. Slijedi odlazak u kupaonu, a tih detalja ću vas poštedjeti

Moj suprug u to vrijeme radi somatske pokrete na podu spavaće sobe pa moram biti extra oprezna da ne zapnem za njega na svom putu. Ako ga uspijem izbjeći, vjerojatno ću se susrest s nekim štokom ili Nedajbože zgaziti mačku 🙁 Toliko sam prisutna u svom tijelu ujutro i tako jako trebam rutinu da se ubacim u pogon!

Kava je skuhana, jer imam kafetjeru na timer 😀 Pijem probiotik, psilijum, ispustim na pod koju žlicu ili šalicu i zatim sjedam na svoju omiljenu stolicu s pogledom na zelenilo i pijuckam kavu. U tom se trenutku (trenucima, desecima trenutaka, hajde, pol sata maksimalno) iz ne-jutarnjeg tipa pretvaram u jutarnji tip osobe. U svoju čarobnu bilježnicu na jednoroge zapisujem zahvale i obavezno nabrojim 3 dobre osobine mojih ukućana.

Nema veze ako smo se sinoć zakačili, nađem!

Volim odmah ujutro pregledati program kojeg odrađujem na treningu taj dan, odgovoriti na mailove, upite i pregledati poslovne račune. Tako si osiguram “fresh start”. Na mobitelu imam uključeno “zatišje” od 20-06 h pa u tom periodu uopće ne dobivam bilo kakva izvješća. Pregledam popis obveza za taj dan, raspored klijenata i gibam na posao. Ne radim s klijentima popodne iz jednostavnog razloga – moj sin Jakov je uvijek imao nastavu ujutro i moja je želja bila da popodneva provodimo zajedno. To mi je pomoglo da uhvatim ritam ranijeg buđenja i nikad mi se ne dogodi da se dugo razvlačim po krevetu.

Trening je 3x tjedno u 8:30 h. Važno mi je da budem svježa i naspavana za ovaj zadatak. Osim što treniram, imam i obvezu korigirati cure koje su live sa mnom, paziti da kamere i mikrofoni rade i da sam stalno u kadru.

Po završetku treninga moja prijateljica i asistentica Loli i ja pospremamo i mućkamo shakeove 🙂 Sjedam za radni stol, prebacujem snimke u program za montažu i dok se video uploada, skoncentriram se na fantastičan osjećaj kojeg nakon treninga imam u tijelu. Svaka stanica titra životom, doslovce osjećam leptiriće u trbuhu 🙂

Već je 10 h pa je i vrijeme za pravu marendu. Uvijek imam obrok u zdjelici, ponekad je to ostatak jučerašnjeg ručka ili zrnati sir, obročna salata, jogurt s bademima…

Za dobro raspoloženje i veću produktivnost tijekom dana svakako predlažem da uvedeš rutinu u svoja jutra. Razgibaj se, (treniraj, radi somatiku, meditiraj ili jednostavno zahvaljuj). Na posao ponesi svoju marendu, a izbjegavaj pekare i automate. Posebno se čuvaj zaostataka u ladicama (Bajadere, Griotte i slično), kada crijeva zacvrče, a u blizini nema ništa kvalitetno. Ako kolega ide na puš-pauzu, ti napravi pauzu za disanje.

Svakog dana budi malo bolja osoba od one koja si bila jučer!

Tea Miketa

Komentari