Trebate dočekušu za neku ekipicu koja bira što jede? U obzir ne dolaze kupovne kalorije u šuškavim vrećicama, ali ni domaće ugljikohidratne radinosti? Evo rješenja! Paprike roge se trenutno mogu naći u većini prodavaona, a ako ih možete nabaviti od nekog real-time seljaka s crnim ispod noktiju, odaberite njega.
Prepolovite ih i očistite od sjemenki i peteljki. Zatim ih prepecite na tavi, roštilju ili hitrom pekaču. Malkice posolite i servirajte na različite načine! Koristite ih umjesto kruha ili krekera. Možete ih poslužiti kao cijele polovice ili ih nasjeckati na manje komadiće u zamjenu za kanape Paprike sa slike su servirane s ovčjim sirom i ploškicom sušene govedine. Odlično se slažu i sa svježim sirom, maslinama ili kaparima. Vjerovali ili ne, odlične su kad se namažu kikiriki putrom ili tahini pastom. Sa žlicom vrhnja i nasjeckanim peršinom i češnjakom dat ćete im pomalo mediteranski štih, a poslažete li na njih Camembert dok su još tople i dodate listić sušenog lososa, dobit ćete vrhunsku delikatesu! Kad gosti u tren oka smlate sve paprike, zaletite se do trgovine po krekere!