Camp Vodice

Camp Vodice

Prije više od dvadeset godina muzika je bila moj svijet. Katkad kao izvođač, a katkad kao dio publike provodila sam najbolje večeri svog života na koncertima i festivalima. Vjerujem da je većini mog čitateljstva poznat onaj osjećaj kojega probudi neka odlična svirka! Ona koju tvore izvođač i publika zajedno, dišući istim plućima. Tada se cijeli događaj stapa u jedan fantastičan san kojeg ćeš pamtiti još dugo i prepričavati sa starim prijateljima i onim novima, koje si upoznao te noći na koncertu iako imaš osjećaš da ih znaš cijeli život…

Drugu polovinu mog trenutnog životnog ciklusa opčinjena sam pokretom. To je počelo taman negdje u doba kad su me izbacili iz benda jer sam eskivirala probe i svirke (čitaj: grozno pjevala), a sve češće odlazila na različite treninge i sportske seminare. Moj suprug i ja smo proputovali  pol Hrvatske, Slovenije i Italije obilazeći razne seminare iz svijeta borilačkih vještina, a kasnije se to proširilo na edukacije iz područja kineziologije, terapije, rekreacije i fitnessa. Granice su postale pre uske, pa smo uskoro počeli i sami organizirati slične događaje, pokrenuvši i organizaciju za poduke u športu. Dakle, upoznati smo s materijom.

Kad su nas dvije glave udruge Mojo, Marija Andrijašević i Dagmar Rohr pozvale u Vodice, znali smo da se radi o poznatoj, velikoj konvenciji. No, nismo znali da će biti organizirana tako stručno te što je najvažnije, da će svi prezenteri – osim što su pravi profesionalci – biti i rijetko kvalitetni i dragi ljudi. Mogu nabrajati do preksutra što me se sve pozitivno dojmilo, koju sam sve vrsnu radionicu odradila ili odgledala i s kim sam se krasno podružila, ali mislim da će vam sve biti jasno ako kažem da je 9. Fitness&Aerobic camp Vodice na mene ostavio dojam kao što to učini neki legendarni ljetni muzički rock-festival.

Yoga, rehabilitacija, aerobic, funkcionalni trening, fundamentalni paterni, zumba, ples – sve je stalo u tri dana! Prezenteri iz različitih dijelova svijeta i posjetitelji iz cijele bivše Juge učinili su da baš ona prava frekvencija dobre vibre odzvanja prekrasnim hotelom Olympia. Kažu da je padala kiša u subotu… Nemam pojma. Zar je? Ja sam lebdila u oblacima na satu acro yoge i u tim oblacima nije bilo kiše.

Što je Centar Miketa radio u Vodicama? Petak je bio rezerviran za ground force method, petominutni exploration flow, poučavanje osnovnih pokreta i igru na kraju. U subotu je Aleksandar Miketa proveo praktičnu radionicu u kojoj je predstavio fundamentalne obrasce te načine kako ih probuditi kod rehabilitacijsko-rekreacijske populacije i sportaša. Nadamo se da su naši posjetitelji zadovoljni sa naše strane ponuđenim sadržajima, a za sva pitanja u vezi seminara, radionica i certifikacija stojimo na raspolaganju!

Od silnog uzbuđenja uopće nisam mogla napisati klasičnu reportažu! Iduće godine nam se pridružite pa će vam biti jasno zašto.

Čitajte, prolistajte fotkice, komentirajte i šaljite dobru misao Svemiru da nas i iduće godine put nanese u Vodice!

Tea Miketa

Komentari