Complex Body Therapy (CBT) – najava radionice

Complex Body Therapy (CBT) – najava radionice

Početak
3.12.2017. 09:00
Kraj
3.12.2017. 12:00
Adresa
Cavtatska 2b, Rijeka
Predavači
Maja Diklić Dačić, lic.instr.

CBT je program koji se sastoji od raznih tehnika samopomoći koje se primjenjuju kako bi ljudi živjeli bez stresa, boli i osjećali se dobro u svojim tijelima.

Koristimo se terapijskim lopticama za masažu, gumama, loptama, različitim tehnikama za povećanje pokretljivosti i različitim tehnikama disanja.
Baza ove metode je samomasaža s terapijskim lopticama, gdje učimo klijente da prepoznaju svoje problematične zone te način kako ih tretirati prije i poslije treninga, ali i u dane kada ne vježbaju.
Vrijednost terapijskih loptica je u tome što one pomažu kod boli tako da ju umanjuju ili brišu, a masaža utječe na smanjenje stresa, poboljšanja cirkulacije te ponovno oblikovanje tijela.

Radeći s terapijskim lopticama djelujemo iznutra prema van.
Ovaj sustav će vam pomoći u identificiranju slijepih točaka tijela: onih područja vašega tijela koji su katalizatori za bol i ozljedu. Ta područja su ili pretjerano korištena ili premalo korištena ili uopće ne korištena, zanemarena i treba im da ih vi osjetite, vidite, čujete.

Ono što ne vidite unutar vašega tijela može i hoće postati uzrokom ozljede i/ili boli, osim ako vješto ne integrirate vaše slijepe točke u svoj globalni uzorak pokreta.
Jedan od najčešćih uzroka boli, ozljeda, degeneracija i/ili slabljenja je nedostatak sveukupne svijesti o vlastitom tijelu.

Ova metoda može pomoći ljudima svih sfera života i svih razina utreniranosti da pronađu i izliječe svoje slijepe točke u tijelu. Tehnike u ovom treningu će probuditi vašu svijest o vlastitom tijelu te povećati svjesnost vlastitih napetosti, bolova i koordinacije.

Na ovoj radionici ćete:

  •   naučiti razne tehnike masaže lopticama
  •   naučiti modifikacije za različite tipove tijela i problematiku
  •   proći sva problematična područja: gornja i donja leđa, lopatice, vrat, ramena, kukove
  •   naučiti koje dijelove tijela masirati prije i/ili poslije treninga i na koji način
  •   naučiti kako poboljšati disanje
  •   dobiti alate za rad s klijentima koji imaju određene problematične, bolne zone u tijelu
  •   osvijestiti problematična područja za koja možda niste ni znali da postoje u tijelu i naučiti kako riješiti problem

Maja Diklić

Radionicu vodi Maja Diklić Dačić, lic.instr., jedini certificirani DNS Exercise terapeut te jedina licencirana STOTT PILATES™ instruktorica za MATWORK & REFORMER u Osječkobaranjskoj županiji. Certificirani je terapeut za NKT level 1 te licencirana za PROGRESSIVE®, TRX suspenzijski trening, FMS (Functional Movement System, studentica Stott pilates škole (jedna od najcjenjenijih Pilates škola na svijetu), kvalificirana instruktorica Merrithew Health & Fitness™ za Injuries & Special Populations (rad sa specijalnom populacijom i ljudima s povredama), studentica Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer kineziterapija.

Cijena radionice:

  • 300,00 kn, poslije 27.11. 400,00 kn.
  • Za Članove Centra Miketa  150,00 kn.

Cijena za polaznike obje radionice, plativo do 27.11:

  • Stabilizacijska jedinica trupa i Complex body therapy je 550 kn.

Podaci za uplatu:
Centar Miketa doo
Srdoči 40 51000 Rijeka
OIB: 17134178774
IBAN: HR6223400091110643875
Poziv na broj: svoj OIB
Svrha uplate: radionica

Komentari