Brzina je vrlina

Brzina je vrlina

Držim da ljudi moraju imati trenutke opuštanja (izležavanja duže nego inače) i uživanja (blagovanja finih i manje zdravih namirnica). Ja ih imam i toplo preporučam svima koji se jako trude izgubiti višak kila ili održati vitku liniju, da si priušte ono što u svijetu fitnessa i nutricionizma zovemo cheat day(s). Dakle, odaberete si dan u tjednu kad ćete se počastiti sa nešto više hrane, odnosno sa namirnicama koje inače izbjegavate.

Kad pišem namirnice i mislim namirnice, ne šrot. E, pa tako smo si mi odabrali i priuštili nekoliko dana u proteklom tjednu. Posjetili smo na tjedan dana Italiju i većinu vremena proveli u Toscani. Znate kako Talijani jedu? Predjelo je pašta, a glavno jelo neću ni spominjati :D. Odluka je pala negdje oko  trećeg dana na hotelskoj klopi da odmah po povratku, dakle u nedjelju rano ujutro, idemo na placu i kupujemo mnoštvo zelenja. Krećemo po starom sa čišćom prehranom i s režimom treninga.

Kako svemir uvijek odreagira prema našim željama, tako je susjeda koja ima svoj vrt nazvala u nedjelju ujutro i javila da nam nosi punu vreću povrća. Ušteđeno vrijeme i novac za odlazak na placu, a i susjedino je povrće puno bolje od bilo kojeg sa place! Hvala, teta Jadranka 😀 Odmah sam napravila smoothie od limuna i nekoliko listova blitve, a ostatak sam blitve skuhala i tako se rodila ova ideja za superbrzi lagani ljetni ručak!

Dakle, kuhanoj blitvi dodate začine po želji i na još toplu ubacite nasjeckanu mozzarellu i komadiće tune. (To smo donijeli sasobom iz Italije, inače nam je frižider bio više/manje prazan). Zalijte sa kapljicom maslinovog ulja. Ručkić gotov u tren oka!

Pratite naše recepte za što jednostavnije snalaženje u kuhinjskim avanturama i izbjegavanje nepotrebnih kalorija! Svi imamo pravo osjećati se dobro u svojem tijelu 😀

Tea Miketa

Komentari