Radni vikend u Sarajevu

Radni vikend u Sarajevu

“Sarajevo; kristalna sjećanja…” Ovakav početak reportaže zvuči puno bolje nego “Sarajevo, od blata i snijega…”

Osjećam se kao da sam tu provela barem deset dana. Usporilo se vrijeme, uskladila energija. Nakon odrađene radionice telefon nije zvonio jer nije ni mogao, raspored za instruktore i klijente u Centru za idući tjedan je već bio riješen, prijatelj Slaviša kod kojeg smo noćili bio je više nego divan domaćin i društvo.

Nismo navikli na neradnu nedjelju pa nam je slobodan dan u drugom gradu značio kao višednevni, pravi godišnji odmor. Pojelo se nešto šećera, popila koja kava više, razgledalo grad i pričalo o životnim temama različitih kolorita, lica i naličja…

I dok se to iskustvo i doživljaj Sarajeva ne pretvori u “kristalna sjećanja”, nastojat ću u vožnji prema Rijeci napisati koju riječ o, prema mojim procjenama, odličnom seminaru održanom u radnu subotu pred četrdesetak polaznika u ogromnoj BTC dvorani.

Podijelili smo ga u dva segmenta: groundforce i efficient gluteus method. Prezentirali smo i poučavali već poznat materijal koji je u ovom dijelu Bosne naišao na velik interes. Imali smo čast znanje dijeliti s vrlo talentiranom skupinom spremnom na rad i učenje. Niti u jednom trenutku nije bilo potrebe zamoliti za tišinu ili umirivati prisutne, premda ih je bilo trideset i osam što iz Sarajeva, Dubrovnika, Bijeljine, Zenice i Mostara. Čak sam nakon svoje prezentacije zaslužila i pljesak! U malom broju sati nismo uspjeli podijeliti sve što smo htjeli niti što ovi treneri i visoki rekreativci zaslužuju no nadamo se da će nas popratiti i na drugim sličnim događajima. Zaključno, ovakvi eventi i ovakvi polaznici u nama predavačima bude sve više volje i želje da još bolje radimo ono što je naše poslanje.

Riječ prepuštam Aleksandru: “Na sarajevskoj radionici smo demonstrirali efikasna rješenja koja su marketinški manje privlačna jer za primjenu zahtijevaju vrijeme, pažnju i energiju. To je proces učenja sebe i klijenata kako si pomoći smanjujući brzinu. Za veliku brzinu treba znati dobro voziti no da bi se naučilo dobro voziti brzo, treba znati dobro voziti sporo. Za rješavanje problema treba vremena i znanja, dok za stvaranje problema treba samo brzina bez znanja. Hvala svima na dolasku i povjerenju. Hvala Džemal Gekić na organizaciji i pozivu.”

Iste subote, Efficient training method radionice su se održale u Zagrebu i Labinu.

Tea Miketa

Komentari