Testirajte se!

Testirajte se!

Kao klinka, rekreativno sam se okušala u raznim grupnim sportovima. Oduvijek sam bila jaka i izdržljiva, ali nedovoljno koordinirana. To je u srednjoškolskim danima najviše dolazilo do izražaja na plesnom podiju.

Kasnije me plesni podij odvukao daleko, daleko, daleko… Nisam plesala nište bolje, ali jedno vrijeme nisam ni trenirala, nit se zdravo hranila.

No, vratimo se sportu.

Odlasci u teretanu mi po pitanju koordinacije nisu pomogli. Tonus je bio tu, figura zadovoljavajuća, ali dvije lijeve i dalje razbijaju bar jednu čašu dnevno. Slučajno.

U borilačkim vještinama je moju urođenu smotanost pobijedila nadnaravna volja za uspjehom, pa su se i rezultati pokazali… Ali nikada prije nisam svoje kretnje restartala i svela na početak, prožela sa takvom obnovom, kao kada sam počela trenirati body tehniku. Priznajem da sam doživjela pravu reedukaciju pokreta, kao da sam učila hodati ispočetka.

Odmah nakon što sam počela osjećati promjene, željela sam ponovno provjeriti granice svojih mogućnosti.

Tako sam se odala potajnim odlascima na individualne sate plesa ili povremenim posjetama grupnim treninzima kod kolega instruktora.

Kako je šipka oduvijek stanovala u našem podrumu, tu i tamo bih napravila koji deadlift da razveselim pospane gluteuse… U zadnje vrijeme me ta šipka sve više privlači, pa me baš zanima do kud ćemo u našem druženju stići. Kažu mi oni koji znaju da bih trebala dignuti svoju težinu i pol. Al za početak, digla sam bar svoju težinu. Pet puta. Po pet. Sa glute startrerima između serija. Jer imam pospanu guzicu.

Nemojte se igrati velikim težinama ako vam nema tko pokazati tehniku i ako niste na to dobro pripremljeni. Ali, iskočite iz rutine, probajte nešto novo i testirajte svoje mogućnosti. Za početak, odlijepite oči od monitora i ustanite na koju minutu sa stolice, iznenadite gluteuse!

Tea Miketa

 

Komentari