Suplementi – potrebni, a neukusni

Suplementi – potrebni, a neukusni

Zašto na uputama za upotrebu na nekim suplementima ogavnog okusa piše da ga promiješamo sa sokom ili omiljenim napitkom? Zar nam se treba i taj omiljeni napitak zgadit? Jer, nema šanse da ni najukusniji sokić eliminira okus nečeg neukusnog.

Proizvođači, budite pošteni i napišite:

„Suplement je superzdrav i vašem tijelu potreban. Ima odvratan okus. Začepite nos i popijte ga na eks, promiješanog u malo vode.“

Može se dodati i: „Budite hrabri, kao kad ste bili srednjoškolac i prvi put eksali dum-dum tequilu na šanku u nekom zadimljenom baru. Nije vam se svidio okus, je li tako? Ali ste ipak ponovili postupak :)“

Najgore što možeš učiniti je da se čovjeku obratiš bez uvijanja…

Ali mi smo tu da kreiramo novu stvarnost, pa zato ljudi, kreirajmo i novu mapu okusa. Svijet je samo ono što misliš da jest. Jeste li od onih izbirljiva okusa koji ne mogu progutati suplement jer nema okus po kokosovim prahom posutoj čokoladi koju su na božanskim toplim vjetrovima s juga kuhale prekomorske vile? Uozbiljite se. Nema više hranjenja na žličicu. Sad ste sami odgovorni za svoju sudbinu!

Neem je lijek iz ayurvedske medicine. Prah sušenog lišća istoimene biljke djeluje antiviralno, antifungalno i antibakterijski. Pomaže probavljanju hrane, ublažava artritis. Može se nanositi na kožu kao prva pomoć kod dermatitisa i to direkt na nadraženo ili upaljeno područje. Pomiješajte ga s vodom i dobit ćete odličnu masku za lice. Stavite ga na zubnu četkicu i s njime ćete dobro očistiti zube. Međutim, pomiješajte ga s toplom vodom u šalici i probajte popiti za stimulaciju imuniteta i dobit ćete  jezu po cijelom tijelu 🙂 I tako tri puta dnevno… Dovoljno da osvoji naše treće mjesto naše top liste najneukusnijih suplemenata.

Na drugom mjestu nalazi se maca, sušen i usitnjen korijen peruanske biljke koja daje energiju i plodnost. Meni osobno nije baš tako groznog okusa, ali neki moji klijenti je ne mogu vidjet ni na slici. Vlaknastog je sastava pa potiče probavu, balansira lučenje hormona pa ublažava simptome PMS-a u žena, potiče plodnost (u oba spola) i mogućnost začeća (ako su partneri suprotnog spola) te podiže razinu energije (bez obzira na spol). Vrlo popularna prije par godina, odmah nakon pada brusnica i netom prije uzdizanja goji bobica. Uglavnom, cijenom pristupačna i lako dostupna – pod uvjetom da je ipak pokušate potražiti i izvan granica Hrvatske. Ova iz naših trgovina nije dovoljno neukusna i prepečenasto-zagorenog okusa, pa mislim da nije niti tako djelotvorna. Al to je samo moje mišljenje. Bilo kakva maca bolje nego nikakva maca. Također kandidat za eksanje. Ako imate potrebne sastojke i dovoljno vremena, pokušajte je zamiješati prema uputama u ovom članku , pa se za PMS-a počastite. Čak iako ste muškarac!

“Ekstrakt sjemenke grejpa” zvuči tako egzotično i zdravo, a sličica na bočici izgleda kao sunčano jutro i nasmijano lice majke koja te zove, dok miriše pecivo… Sjemenke grejpa su njegove koštice, a u ovoj maloj bočici se kriju kapi najneukusnijeg lijeka ikad. Ali, ako niste probali njegovu varijantu u prahu, onda niste živjeli. Citrofit je sa velikim brojem vaših glasova osvojio prvo mjesto naše top liste.

Šalu na stranu, Citrofit je odličan antiseptik i prirodni antibiotik, kojeg nemojte kombinirati sa sokom od grejpa; za slučaj da je isti vaš omiljeni napitak. Grejp umanjuje njegovo djelovanje. Može služiti za čišćenje kuhinje i kupaonice kao i za pranje zubiju. Ako ste ga mislili ubacit u kapsule i na taj način nepcu ne dat do znanja šta unosite preko njega živog u želudac, zeznuli ste se. Citrofit je tako jak da izgriza stijenku kapsule. Druge nema – 3,2,1 i gutaj!

Pišite nam kako se vama sviđaju ovi okusi i da li ih i kako ih gutate.

Živjeli!

Tea Miketa

Komentari