Sretan vam

Sretan vam

Provela sam popodne Stare godine s prijateljicom punom problema, tuge i bola. Nije fizički bolesna, no njezin život ima tumor. Pravi ljubavni tumor, izjedajući i uništavajući. Razorio joj je cijelu godinu i većinu prijateljskih odnosa. Uništio joj je vjeru u ljude i u bolje sutra. Pretvorio ju je u osobu koja nosi crne naočale i kad je oblačno, samo da ne bi morala pozdravljati poznanike i lagati da je dobro. Ona mrzi pričati o sebi i svom životu, jer samu sebe ne želi podsjećati na istinu.

Jučer joj je prekipilo. Isplakala je jad i odlučila okrenuti novu stranicu. PMS je pomogao odluci 🙂

I tako to biva kad hormoni opale po molu na Silvestrovo koje graji petardama i pjesmom… Možeš samom sebi reći da je to još samo jedan dan u godini, ako želiš. Ali nije. Jer je već iste te večeri sunce zašlo koju minutu kasnije, dan se mrvicu produžio i u zraku se osjeća obnova. Biljke već imaju mlade pupove a visibabe će uskoro proviriti ispod uvele trave. Mačke samo što nisu započele s noćnom pjesmom pod prozorima, također instinktivno stremeći ka podmlatku. Čak će i trgovine imati inventure ovih dana i svoditi stanje na nulu ne bi li sve “štimalo”. Time to reboot…

I to je dobro. Dobro je da postoje novi počeci, nova svitanja i nove prilike. I dobar je taj slobodan dan 1.1., baš dobro da cijela godina započne slavljem pa odmorom.

Stoga, ne podcjenjujte novogodišnje obnove! Ne potkopavajte ljude koji ih se “baš ove godine” kane držati, već im pomozite! Ako ste baš vi tip osobe koji može započeti s promjenama bilo kojeg dana, bravo za vas. Baš zato pomozite prijatelju kojem je potreban neki kolektivni boost da se trgne i  krene ispočetka.

Moja frendica je krenula već sinoć, a nas troje Miketa smo ostali u toploj kući svirati gitaru i pjevati 🙂

Ako na popis odluka niste naveli “više kretanja”, dodajte i to. Ne morate doći baš u Centar Miketa, izaberite nekog od naših kolega bliže vašem domu ili poslu. Ili jednostavno odlučite hodati do posla, češće šetati psa, upisati školu trčanja. Gibanje će donijeti bržu izmjenu energije u vašem organizmu pa će i svaka boljka brže nestati!

SRETAN VAM SVAKI DAN, A PO POTREBI – SRETAN VAM NOVI POČETAK!

Centar Miketa & instruktori
(Nadamo se da Bajaga neće zamjeriti)

Tea Miketa

Komentari