Razgovor s Asjom Petersen

Razgovor s Asjom Petersen

Asja Petersen je verificirani međunarodni Pilates edukator i predavač Pilates tehnike na Fitnes učilištu u Zagrebu. Ujedno je i pokretač trenda vježbanja autentične Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilates kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilates instruktora u Hrvatskoj te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance.Educator specifičnog sistema treninga, koji stavlja Focus na funkcionalnost tijela i efikasnost pokreta, pod nazivom FocusPoint.

Uz vođenje Studio Petersen od 2003. godine i svakodnevnog rada s klijentima, Asja kontinuirano održava edukacije na međunarodnim konvencijama i educira mlade naraštaje trenera. S puno entuzijazma i željom za prenošenjem znanja, educirala je niz generacija etabliranih instruktora/ trenera u Hrvatskoj i regiji, od kojih danas neki i samostalno vode svoje centre. Neki od Asjinih učenika bili su Mario Valentić, Sara Barbieri, Ognjen Vučinić i mnogi drugi. Trenutno predaje na prvom hrvatskom Fitnes učilištu u Zagrebu, Pilates tehniku, koja je prvi puta uvrštena u formalno obrazovanje.

Cijeli profesionalni vijek provela je u svijetu vrhunskog sporta i fitnesa. Bila je dvostruka državna vice prvakinja u bodybuildingu i članica hrvatske bodybuilding reprezentacije predstavljajući Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima. Radila je kao koordinatorica programa „Keeping NATO fit“ u Nizozemskoj. Svoje početke profesionalnog bavljenja sportom započela je kao pripadnica prve generacije aerobik i fitnes instruktora pod mentorstvom profesora Žarka Stojića. Upravo je ova žena bogate sportske biografije današnja gošća Aleksandru Miketi u novom podcastu. Pa poslušajmo i pogledajmo o čemu su razgovarali.

Komentari
×

Zanima me