Panel predavanja: Stabilizacijska jedinica trupa, Rijeka

Panel predavanja: Stabilizacijska jedinica trupa, Rijeka

Početak
2.12.2017. 09:00
Kraj
2.12.2017. 13:00
Adresa
Cavtatska 2b, Rijeka
Predavači
Gordana Majerić Tomić, mag.cin., Maja Diklić Dačić, lic.instr., Teodora Miketa, mag.prim.educ.,

Instruktori i terapeuti znaju da je stabilnost koja potrebna za sva svrsishodna gibanja začeta u centru tijela. Ipak, često ostaje nerazjašnjeno zašto je tomu tako te koja je muskulatura i koja je vrsta kontrakcije uključena u svrhu stabilizacije.

No bez obzira na vrstu treninga koju prakticirate ili sustav kojeg zastupate, zasigurno polažete pažnju na stabilnost trupa i „core exercises“ zbog prevencije ozljeda, boljeg odgovora na snagu kompletnog tjelesnog sustava, bolje sposobnosti ravnoteže prilikom vježbanja.

Ova radionica dat će odgovore na pitanja:

 • Bracing V/S hollowing
 • Što je intraabdominalni pritisak, ili IAP?
 • „Sive zone“ definicije centra tijela
 • Povezanost disanja i posturalne stabilnosti
 • Razlika između lokalnih i globalnih stabilizatora

Praktični dio naučit će vas:

 • Metodičke postupke za poučavanje klijenta kreiranju IAP-a radi bolje stabilnosti
 • Vježbe koje potiču automatizaciju uključivanja IAP-a kao podloga za trenažni proces
 • Manualne postupke za opuštanje dijafragme i stimulaciju mišića koji vrše ulogu posturalne stabilnosti preko „slingova“

Raspored:

9:00-10:10 Osnove stabilizacije i polazne teze – Gordana Majerić Tomić (Fiskultura, Zagreb)

10:15-11:20 Povezanost disanja i posturalne stabilnosti – Teodora Miketa (Centar Miketa, Rijeka)

11:25-12:35 Lokalna i globalna stabilnost putem miofascijalnih sling sistema – Maja Diklić Dačić (studio Eccentric, Osijek)

12:35-13:00 Diskusija i pitanja

Predavači:

Gordana Majerić Tomić, mag.cin., osnivatelj Fiskulture, promotor urbanog koncepta treninga, utemeljiteljica MAJER metode (Mascle And Joint Elongational Relaxation), vječni zaljubljenik u pokret, ljude koji o pokretu uče i one koji za pokret druge muče. Vječna zanimacija joj je proučavanje raznih manipulativnih metoda i stjecanje prakse na parketu. Visoko cijeni svakog tko ima nešto pametno i stručno za podijeliti. Skuplja akupresurne loptice. Majka, supruga, ponekad poduzetnica. Veselimo se vašem dolasku i sudjelovanju u prvom od mnogih dijeljen

Maja Diklić Dačić, lic.instr., jedini certificirani DNS Exercise terapeut te jedina licencirana STOTT PILATES™ instruktorica za MATWORK & REFORMER u Osječkobaranjskoj županiji. Certificirani je terapeut za NKT level 1 te licencirana za PROGRESSIVE®, TRX suspenzijski trening, FMS (Functional Movement System, studentica Stott pilates škole (jedna od najcjenjenijih Pilates škola na svijetu), kvalificirana instruktorica Merrithew Health & Fitness™ za Injuries & Special Populations (rad sa specijalnom populacijom i ljudima s povredama), studentica Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer kineziterapija.

Teodora Miketa, mag.prim.educ., osnivatelj Centra za promicanje znanja Miketa, s doktorskim studijem u tijeku na Kineziološkom fakultetu u Splitu, završila Kineziološko učilište u Zagrebu za body instruktora, certificirana u Functional movement screening (FMS), Groundforce method (GFM, nekadašnji Primal move), Steve Maxwell kettlebell certification, Dynamic neuromuscular stabilisation pri Praškoj školi (DNS) i Neurokinetic therapy (NKT). Još za sebe voli reći da je majka, ponekad učiteljica, a zauvijek učenica.

Cijena:

 • Kotizaciju u iznosu od 400,00 kn uplatiti do ponedjeljka 27.11.
 • Poslije tog datuma cijena radionice iznosi 500,00 kn.
 • Za sve vježbače Centra Miketa cijena je 200,00 kn.

Cijena za polaznike obje radionice, plativo do 27.11:

 • Stabilizacijska jedinica trupa i Complex body therapy je 550 kn.

Podaci za uplatu:

Centar Miketa doo
Srdoči 40 51000 Rijeka
OIB: 17134178774
IBAN: HR6223400091110643875
Poziv na broj: svoj OIB
Svrha uplate: radionica

Komentari