Ideja za ručak: Piletina i osvježavajući umak

Ideja za ručak: Piletina i osvježavajući umak

Da biste na vrijeme bili spremni na nemanje vremena, nabavite kvalitetne namirnice i neka vaš hladnjak uvijek bude spreman na akciju. Kad stisne glad, naravno da ćete uzeti ono što imate pri ruci. Zato, pametno birajte ono što ćete kupovati.

Danas serviramo još jedan hit ispečen na preklopnom roštilju! Otkoštene zabatke napacajte u mješavini maslinovog ulja i začina pa ih ostavite odležati 24 sata.

Za pac vam treba:

Kurkuma
Đumbir
Crvena paprika
Maslinovo ulje
Sol

Za pripremu umaka u zdjelici promiješajte:
Sirni namaz
Jogurt
Kurkumu
Sok od polovice limuna
20 g gnječenih pinjola
Kopar

Ovaj umak sjajno ide uz sva jela s roštilja, a možete ga koristiti i u sendvičima umjesto majoneze.

Tikvice jednostavno narežite na kolutiće ili ploške. Suho ih pecite par minuta.

Javite nam svoje dojmove!

Komentari