Ručak s dva lica

Ručak s dva lica

Ljutika i pak choi – ako imate sreće da naiđete na obje namirnice odjednom, shvatit ćete što njihov spoj čini tako egzotičnim. No, za vašu informaciju, umjesto ljutike možete koristiti kapulu, a pak choi možete zamijeniti kineskim kupusom.

Sastojci:

2 glavice pak choija
2 glavice ljutike
4 stabljike celera
šaka pomodorina

Priprema: Sitno nasjeckanu ljutiku popržimo na kokosovom ulju i dodamo joj sitno nasjeckani celer i pak choi. Bez podlijevanja ubacimo na pol razrezane pomodorine i sačekamo da puste sok. Miješamo dok povrće ne bude mekano, koliko naše nepce voli. Osobno, volim povrće al dente upravo na kokosovu ulju!

Ako imate potrebu za ekstra kalorijama ovaj prilog možete poslužiti uz basmati rižu. Ide odlično uz meso ili ribu, a ja sam spekla filete bakalara koji se baš i nisu pokazali fotogeničnima. Raspali su se pa sam odmah od njih napravila polpete.

Za polpete je potrebno:
1/2 kg bakalara
šaka zobenih pahuljica
šaka lana
malo zobenog brašna (može i bez)
sitno sjeckani peršin i češnjak
krupna sol

Priprema: Raspadnuti pečeni bakalar pomiješate s malo zobenih pahuljica, nasjeckanim peršinom i češnjakom i malo lana. U smjesu razbijte jedno jaje. Pustite par minuta da se poveže pa oblikujte polpete dlanovima i uvaljajte u malo zobenog brašna. Možete frigati na kokosovom ulju, a u nedostatku kokosovog ulja, ubacite ih u pećnicu.

Tea Miketa

 

Komentari