Naučite nositi štikle!

Naučite nositi štikle!

O visokim potpeticama i njihovoj kontrafunkcionalnosti za ljudsku anatomiju i korak se piše često i puno. Ipak, cure ih i dalje obožavaju, kupuju i obuvaju u svakakvim prilikama i ne prilikama. Budimo iskreni; one zaista svaku nogu čine dužom i svaku ženu elegantnijom. Ako ih zna nositi. S druge strane, one svaku kičmu čine bolnijom, a kukove nemobilnijima… Čak i ako ih žena zna nositi. Ali nije sve tako crno! U normalnim izdanjima i umjerenim količinama i štikle mogu biti zanimljiv izazov ženi koja je fit te si može priuštiti nekoliko sati balansiranja s ciljem dobrog izgleda i osjećaja visine i nadmoći.

A sad da razjasnimo:
Ako ste dali sve od sebe (zdravom prehranom, tjelovježbom ili nekim drugim putem) da u ogledalu sami sebi izgledate prihvatljivo, znači da ste zadovoljni u svojoj koži. Okolina će to osjetiti i svaki nazovi-višak kilograma ili osobinu koja izlazi iz okvira propisanih modnim časopisima, možete objesiti mačku o rep. Vi znate da ste se trudili i vaša misija je zadovoljena. U takvoj koži, cura neće štiklu doživljavati kao neminovnost, već kao nadopunu svojoj prirodnoj ljepoti.
Pod „normalna izdanja“ smatramo potpeticu one visine koja vaš korak neće činiti neprirodnim. To je individualno; netko će se super snalaziti na 5, a netko na 8 cm visine. Sve ovisi o građi i sposobnostima cure koja ih nosi! Ako osjećate da ne možete koračati normalno, uzmite manju potpeticu. Ne maltretirajte tijelo zato što vam noge nisu dovoljno vitke, nego vježbajte i izbacite šećere iz prehrane pa će one to postati!

„Umjerene količine“ znači da ćete cipele s visokom potpeticom obuti u prilikama koje to nalažu. Salonke se tako zovu jer nisu napravljene da se nose kad idete u nabavku namirnica. Također, stojite li ili hodate puno na radnom mjestu, naravno da nećete obuti platforme! Modna obuća je lako dostupna, pa je i svaka žena superstar kad god poželi… Međutim, treba se znati što je radno, a što paradno. Naučite se osjećati vrijednima i kada ste odjevene u svakodnevnu, radnu kombinaciju. Niti jedna cipela s potpisom ne kupuje samopouzdanje!

Nismo se slučajno dotakli samopouzdanja. Štikla je izvanredan izbor obuće kada imate važan poslovni sastanak ili idete na dogovor u kojem želite dominirati. Ako znate što hoćete i kada zaista znate hodati, visoke potpetice koje lupkaju dok hodate izvanredno će nadopuniti vaš duh koji sam po sebi odiše odlučnošću i vašu pojavu koja će biti još viša i nadmoćnija. Ali, opet samo u slučaju da se i inače uspravno držite i da stvarno znate što radite na tom sastanku.

Spomenuli smo i izazov! Ako je curka dovoljno fit da se u glavi i u tijelu osjeća ugodno i u papučama, onda će joj visoka peta poslužiti kao neka vrsta treninga! Glava gore, ramena dolje, duuugački vrat i neutralna zdjelica – stav koji automatski uključuje mišiće uz kralježnicu kao i one trbuha i guze, pa cijelo tijelo izgleda napetije. Tako ćete dodatno stabilizirati svoj trup, da vam ni najopakiji kamenčić ili rupica ne mogu omesti korak.

A evo i kako pomoći umornim nogama. Pripremite kupku za noge od eteričnog ulja lavande i čajevca, sa žlicom magnezij klorida i sode bikarbone. Lavanda će ublažiti iritacije na koži, a čajevac djeluje antiseptički. Soli magnezija će opustiti napete mišiće i ublažiti bolove, a soda bikarbona ukloniti zadebljanja i gljivice.

Čuvajte se lošeg asfalta koji uništava cipele i travnjaka koji gutaju potpetice i zapamtite: nosite štiklu i ne dozvolite da ona nosi vas!

Tea Miketa

Komentari