Brzi obrok iz woka

Brzi obrok iz woka

Spadate među one koji vole provoditi vrijeme pred štednjakom i to vas opušta, ali ponekad jednostavno nemate vremena za ekshibicije sigurno ste u potrazi za brzim obrocima, a da to nisu uvijek jaja ili hladne salate. Predlažemo brzo jelo, koje će vam oduzeti deset minuta, a nutritivno će zadovoljiti svakog.

Jelo koje danas predlažemo priprema se od onog što imate u hladnjaku, naravno ako je hladnjak pun, u suprotnom odite na tržnicu. Potrebno vam je meso koje ne zahtijeva dugu termičku obradu, i barem tri vrste povrća koje također ne trebaju dugu termičku obradu. Predlažemo kombinaciju teleće šnicle, paprike, tikvice i cherry rajčica i češnjaka. Količine prilagodite broju ljudi koji će konzumirati ovo jelo. Za početak narežite sve sastojke jer je upravo taj dio najvažniji kod pripreme ovog jela. Teleću šniclu ili šnicle narežite na trakice, nasjeckajte češnjak, papriku također narežite na trakice, tikvicu na kockice, a cherry rajčice na četvrtine.

U wok ili duboku tavu stavite maslinovog ulja i zagrijte, na ulju prvo popržite meso i posolite, dodajte češnjak i nakon pola minute papriku, pa nakon minute tikvice, začinite s još malo soli, paprom i majčinom dušicom, a nakon par minuta za kraj umiješajte rajčicu i provrtite tek pola minute da se obloži umakom. Povrće mora ostati „al dente“.

U ovu kombinaciju možete dodati mladi luk, poriluk, mrkvu (rezati na štapiće ili tanke kolutove), patlidžan, mladi kupus, blitvu, gljive… Svakako izbjegavajte grašak, bob, mahune, odnosno sve ono povrće koje treba dulje kuhati. Kada birate meso za ovakva jela neka to bude kao u našem slučaju teletina, zatim piletina (svi njeni dijelovi), svinjetina (lungić) ili junetina. Važno je meso narezati na trakice i soliti tek nakon što ga zapržite na ulju. Ako je vašim ukućanima ovo nedovoljno poslužite uz kuhanu rižu, ječam, kuhani krumpir ili kruh pečen na grill tavi.

Komentari
×

Zanima me