Low carb cheesecake

Low carb cheesecake

I kada se zdravo hranite ne morate se odreći omiljenog deserta. Za vruće ljetne dane predlažemo Cheesecake siromašan ugljikohidratima, ali zato bogat zdravim masnoćama. Za dozu vitamina u ovoj slastici pobrinut će se ribizli koje možete zamijeniti nekim drugim šumskim voćem.

Sastojci za tijesto:
1 žlica zobenih pahuljica
1 žlica chia sjemenki
1 šaka brazilskih oraščića
1 šaka lješnjaka
2 doze proteina od čokolade
1 žlica maslaca
2 dcl kefira
mrvice kokosa

Za kremu:
0,5 kg svježeg sira
2 dcl slatkog vrhnja za šlag
2 doze proteina od vanilije

Priprema: Zobene pahuljice usitniti i pretvoriti u “brašno”. Lješnjake i brazilske oraščiće samljeti. Pomiješati sve suhe sastojke, dodati omekšali maslac i kefir te sve izraditi mikserom. Dodavati kokos mrvice sve dok smjesa ne postane kompaktna. Gustoća smjese ovisit će o vrsti kefira. Gotovo tijesto pustiti da se odmara 20-ak minuta. Tijesto rasporediti po dnu okruglog kalupa za tortu sa stranicama koje se mogu skinuti. Peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Za kremu pomiješati sir i proteinski prašak od vanilije te dodati tučeno slatko vrhnje. Kremu rasporediti na pečeno i ohlađeno tijesto, po površini rasporediti ribizle. Pustiti da se dobro ohladi i stisne.

Dobar tek i uživajte!

 

Komentari
×

Zanima me