Što s ostacima iz sokovnika?

Što s ostacima iz sokovnika?

Najprije sam odlučila zavaliti se u ležaljku pred kućom, na sunce, da me “malo obiđe boja”. U podne.

Onda sam skužila da bi bilo bolje da ja malo obiđem kupaonicu u potrazi za kremom sa zaštitnim faktorom, da izbjegnem flambiranje. Pa mi je palo na pamet da je sok od krastavca i mrkve super ideja kao pomoć hidrataciji i zdravom tamnjenju.

I konačno, dok sam u sokovniku cijedila svoj betakaroten, rodila se ideja za ručak, zbog koje sam odustala od sunčanja.

Skrbna kao što jesam, ne volim bacati nutrijente. A kod cijeđenja sokova uvijek ima dosta “otpada”, koji je jestiv i super iskoristiv! Za sok od mrkve treba baš dosta mrkve od koje se dobije malo soka. Uhvatila sam se kuhače 😊

Lonac glavu spašava!

Elem, pokupila sam mrvice mrkve iz sokovnika i uz sitno nasjeckan češnjak ih popržila na maslinovom ulju. Paradajz sam narezala na četvrtine i dodala u tavu nakon par minuta krčkanja. Smjesu sam podlila ostatkom soka od mrkve i miješala dok nije omekšala.

U posebnoj sam padeli s malo soli skuhala prokulice i zatim pomiješala u zdjeli za serviranje s još malo svježeg i sitno sjeckanog češnjaka. Po želji, dodajte još maslinovog ulja.

Uz ovaj prilog na grill tavi popržila sam filete lososa, no bilo kakva riba ili meso su dobar izbor. Važno je da svoje obroke zadržite u okvirima jednostavnosti i ne pretjerujete s količinama. Ako nemate sokovnik, mrkvu možete naribati na ribež te u tom slučaju podlijevajte vodom jer će sok ostati u ribanoj mrkvi, gdje mu je i mjesto.

Tea Miketa

Komentari
×

Zanima me