Edukativni vikend u Splitu

Edukativni vikend u Splitu

Još je jedan vikend proveden na putu, još jednom je želju za komocijom nadvladala želja da znanjem mijenjamo one koji su spremni na promjenu. Velik je i zahtjevan to zahvat no držimo da je vrijeme da naši klijenti, vježbači, povjeruju da to što radimo za i zbog njih nije sitnica. Također, da nismo njima na usluzi nego da su oni na usluzi sami sebi, a da im mi u tome pomažemo.

Aktiv nas je ugostio u subotu i nedjelju, a Split dočekao sa sunčanim vremenom. A sunčani dan je nama Riječanima najljepši odbor za doček, nešto kao dobitak na lutriji.

Održali smo prvu dalmatinsku ETM radionicu, u subotu.

Kada u eventu vidite naziv ETM, to ne znači da će “Miketa opet poučavati kettlebelle”. Efficient training method ne sužava fokus na poučavanje rukovanja određenim alatom, u ovom slučaju kettlebellom. ETM proučava, sistematizira i prenosi znanje o kvalitetnom gibanju tijela. Ono je zasnovano na premisama razvojne kineziologije, višegodišnjem iskustvu u obrazovanju osnivača i suradnika, njihovom radu na sebi i s drugim pojedincima. Cilj radionice je poučiti instruktore da sami ovladaju vježbama u najboljoj mogućoj mjeri. Na certifikaciji kojoj poslije mogu pristupit ćemo ih poučiti kako da tome pouče krajnjeg korisnika; svoje klijente.

Stoga, na radionici eliminiramo različite “bugove” koji se s vremenom uvuku u sustav, nudimo progresiju i regresiju za svaku vježbu, čistimo prašinu sa zastarjelih premisa, bacamo svjetlo na sumračne zone i povlačimo skladnu misao vodilju kroz cijeli sistem: disanje prije mobilnosti, mobilnost prije snage; mozak kao inicijator pokreta.

U subotu 17.02., možete popratiti ETM radionicu u Zagrebu ili u Labinu, kako vam više odgovara.

Novi koncept za Efficient Gluteus Training izložili smo u nedjelju. Lijepi gluteusi trebaju imati i efikasnost, a njihova praktična primjena i način ostvarivanja uravnotežene neuromuskularne veze tema su ove teoretsko-praktične radionice.

Aktiv je okupio četrdeset instruktora. Vjerujemo da im je vikend bio ispunjen 🙂

Komentari