AEQ radionica – ožujak

AEQ radionica – ožujak

Centar Miketa specijalizirao se za najnovije metode rada na tijelu, ali i reedukacije samog klijenta kako da život opet postane ugodan i bezbolan. Reedukacijom CNS-a vraćamo funkcionalnost cijelom organizmu, ali i životu.

Na žalost svjedoci smo toga da je život postao sve brži a mi sve nespremniji uhvatiti se u koštac s novonastalim izazovima. Niti smo pripremljeni na to, niti imamo vremena posvetiti se onim malim signalima koji nas upućuju da usporimo, da zastanemo i posvetimo im pažnju. S vremenom dolazi do pojave manjih ili većih bolova koji nas ograničavaju da budemo potpuno aktivni i sretni u svakodnevnom životu.
AEQ metoda® je proces učenja veće kvalitete nadzora nad mišićima i gibanjem. To nam omogućuje, da ne zadržavamo mišiće napetima nesvjesno i protiv naše volje.
Svaki pokret u tijelu je temeljen na sinergiji cijelog sustava svih mišića koji sudjeluju u tom pokretu. Agonista, sinergista, antagonista i stabilizatora.

Naš cilj je da povećanjem Vašeg osjeta povećamo kvalitetu života, jer osjećati znači zaista živjeti.

AEQ metoda će vam pomoći u boljem razumijevanju uzorka boli te efikasnog rješavanja istih.

Iskustva

Sanja: Uz jaku skoliozu moj život se odvijao normalno, ali uz svakodnevnu prisutnost manje ili jače boli. Bilo je tu svakakvih treninga, terapija i vježbi, ali se bol nikada nije povukla, dapače, što sam više trenirala bol je postajala sve jača. Nakon što sam stigla u Centar Miketa i samo mjesec dana radila somatske pokrete, bol je gotovo nestala. Takav osjećaj nisam imala godinama! Puno sam pokretljivija, normalno ustajem iz kreveta bez bolova u donjem dijelu leđa, mogu dulje sjediti bez smetnji, mentalno sam usredotočena, prisutna, smirenija i konačno sretnija. Iskreno hvala Aleksandar Miketa za profesionalni i pozitivan pristup te za uvod u novi, zadovoljniji život bez boli i stresa.

Nina: Koncentrirana sam, ne trčim više „kao muha bez glave“ i imam jasne ciljeve. Vratio mi se osjećaj vrijednosti na poslu, počela sam rješavati nezavršene projekte i realizirati zamisli koje su samo čekale pokretanje… Manje se umaram i lakše osvještavam grč u tijelu nakon čega se sama, svjesno ispravim. Više se ne koncentriram na bol nego na traženje rješenja kroz pokret. Za razliku od prije, to sada radim svjesno i bez previše razmišljanja.

Koje su dobrobiti ovog tečaja:

 • Olakšanje u tijelu uslijed dugotrajnih bolova
 •  Smanjenje zategnutosti i ukočenosti tijela nakon dugotrajnog sjedenja
 •  Bolji osjećaj pokretljivosti i svjesnosti tijela
 • Bolju koordinaciju mišića
 • Jednostavan i ugodan svakodnevni sistem za poboljšanje zdravlja vlastitog tijela

Naučit ćete:

 • Tehniku pedikulacije i koja je razlika između pendikulacije i istezanja.
 • Što su tri somatska refleksa i kako ona utječu na naše gibanje, djelovanje i psihološki status.
 • Kako pravilno disati u stresnim situacija radi zadržavanja fokusa ali i opuštenosti.
 • Kako pokrete kombinirati u svakodnevnom životu za kvalitetnije življenje.
 • Razumijevanje BOLA kao upozorenja na nered u sistemu .
 • Što se događa kada mozak prestane osjetiti određene mišiće i kako taj proces vodi prema Senzornomotornoj amneziji?

Pokretima učimo tijelo da se učinkovitije giba, troši manje energije na kompenzacije te mu ostaje puno više energije za ostale životne izazove. Loš obrazac je energetsku neučinkovit što dovodi do bolova nepoznatog uzroka a bol kao takva prvenstveno ima funkciju upozorenja da je sistem u neredu. To je očigledno kod sportaša i vježbača koji unatoč treninzima i dalje nisu zadovoljni kako funkcioniraju. Reedukacijom našeg centralnog živčanog sustava kroz AEQ somatske pokrete možemo opet bolje naučiti sistem da se bolje i efikasnije kreće te usklađuju polju povezanosti nas samih s pokretom.

Učenjem somatskih vježbi AEQ metode na učinkovit način spajamo um i tijelo. Učimo osvijestiti mišiće te ih kontrolirano aktivirati i produživati.

Radionica je namijenjena svima koji trpe bolove i osjećaju da im tijelo traži promjenu.
Sportašima koji žele naučiti bolje kontrolirati svoje mišiće i na taj način imati bolje performanse.
Sve one koji osjećaju da im je teško kontrolirati pritisak svakodnevnih životnih obveza.

Radionica je ograničena na 12 osoba.

Naša tijela su savršena struktura za gibanje i kao takve ih trebamo koristiti.

Cijena radionice

Do 4.3. je 650 kuna
Od 4.3. je 750 kuna

Aktivni članovi Centar Miketa

Do 4.3. je 500 kn
Od 4.3. je 650 kn

Podaci za uplatu:
Centar Miketa doo
Srdoči 40 51000 Rijeka
OIB: 17134178774
IBAN: HR6223400091110643875
Poziv na broj: svoj OIB (OBAVEZNO)
Svrha uplate: AEQ

Svaki polaznik će dobiti skriptu s uputama za daljnje učenje.

Komentari