Zašto je dobro trenirati ljeti

Zašto je dobro trenirati ljeti

Na pitanje “Trenirate li ljeti?”, većina će vas odgovoriti: Ne, plivat ću, šetati i pedalirati pa mi ne treba trening. Ipak, u 18 godina koliko Centar Miketa postoji, nikad nismo zatvorili svoja vrata ljeti.

Kako to?

Plivanje, šetanje i bicikliranje ugodne su rekreativne aktivnosti koje biste trebali prakticirati tijekom cijele godine? Budući da to ne radite cijele godine, ljeto donosi veliki rast ozljeda i potreba za rehabilitacijom.

Lumbalni bolovi, problemi s koljenima i kukovima se pojačavaju. Više posla za nas.

Zašto?

Ako ste do ljeta trenirali 2 ili 3 puta tjedno, a onda naglo prestanete mišićni tonus će oslabiti, jednako kao i motorna kontrola, a postojeći problemi za srednju dob u koštano-mišićnom sustavu se bez održavanja redovitim treningom ponovno aktiviraju. Sve u što ste ulagali posljednjih pola godine ili više nakon tri tjedna netreniranja “past će u vodu”.

Ljetna pauza kod većine će se produžiti i u rujnu i onda ćete u listopadu ponovo biti na početku, a vašem ćete tijelu priuštiti novi stres.

Treniranje ljeti je poželjno, treba se samo prilagoditi novonastalim uvjetima. Iskoristite duge dane. Trenirati možete od 6 do 8 ujutro, ili pak u osam navečer. Tada je manje vruće. Ne morate trenirati u dvorani, online treninzi nisu bili nikad dostupniji. Odjenite se lagano ili trening odradite na plaži, u kupaćem kostimu. Nakon treninga osvježite se u moru.  S dva treninga tjedno održat ćete formu i jesen ćete dočekati u vrhunskoj formi.

Kontaktiraj nas za ljetne treninge, radije nego za ljetnu terapiju!

Aleksandar i Tea Miketa

Komentari