Snagom protiv slabosti konvencija 2015.

Snagom protiv slabosti konvencija 2015.

Treću godinu zaredom, održali smo akciju Snagom protiv slabosti koja se ove godine pretvorila u malu manifestaciju te sve više nalikuje pravom, starinskim Sletu.  Cilj akcije je potaknuti svijest o gibanju na svježem zraku i privući pažnju javnosti na zapostavljene gradske površine koje bi mogle biti iskorištene u svrhu bolju od one odlagališta ispijenih boca, smeća i kakica za pse.

Petak:

Već u 8:30 trenirali smo vani koristeći stubište ispred našeg Centra na Turniću. Kasnije kroz jutro posjetili su nas penzići koji su par dana prije proslavili svoj 6. rođendan vježbanja u našem Centru. Popodne smo se preselili na parkiralište Rikard Benčić, te nakon svečanog rezanja vrpce koje je pripalo predstavniku kluba Balans održali trening body tehnike i kettlebella. Druženje smo nastavili potežući konop i igrajući graničar. Parkiralište je vrvilo i djecom oboružanom loptom i biciklama. Naša vježbačica Zvjezdana je djecu počastila palačinkama, a jedan je vježbač donio svoju domaću medicu, održavajući time sportski duh i zdravlje

Neki su nastavili druženje uz pečenje do kasno u noć, a predavači su se povukli obaviti finalne pripreme za sutrašnji, ozbiljniji nastavak manifestacije.

Subota:

Edukativni dio manifestacije Snagom protiv slabosti sastojao se od 6 predavanja koja su održana u Centru Miketa na Turniću. Predavali su Petra Vukoša, Marko Kovačić, Dean Mistura, Petar Nikolić te Tea i Aleksandar Miketa. Teme su bile edukativne, no obrađene i prezenturane jasnim jezikom kojeg podjednako razumije rekreativac i instruktor. A slušateljstvo je bilo sastavljeno iz oba kruga.

Za bogatu zakusku pobrinuli su se Milenij hoteli, a transparent “Snagom protiv slabosti” je napravio i darovao Promotrix. Za to da ne budemo žedni se pobrinuo Polleo sport te nam darovao simpatične privjeske i narukvice. Organizaciji je pomogao i Klub mladih iz Rijeke, a riječki Sportski savez nam je dao pismenu podršku. Na žalost, niti jedan trener riječkih sportskih klubova se nije odazvao predavanju kao ni profesori tjelesne kulture osnovnih škola koje su sve primile pozivnicu za ovo zbivanje.

Komentari
×

Zanima me