SLET Predavanja 2015

SLET Predavanja 2015

Ovogodišnja manifestacija SLET – snagom protiv slabosti – održat će se 8. i 9. svibnja. Ove će godine imati i edukativni dio na kojem ćemo predstaviti neke zanimljive teme, ali i metode s kojima rekreativna fitness populacija može postići bolje rezultate u svojim trenažnim procesima.

Odrasla populacija igru je zamijenila raznim oblicima rekreativnog vježbanja koji ne spadaju u kategoriju sporta. To je velika zajednica ljudi koji slobodno vrijeme provode u teretanama, fitness centrima i drugim mjestima na kojima se održavaju treninzi.

Dječja igrališta zjape prazna, a na ulicama se više ne čuje dječja igra. Većina sportskih treninga za djecu je okrenuta ranoj specijalizaciji s idejom da osnovnoškolci postanu profesionalni sportaši od najranije dobi. Nekada su ulice bile prava sportska borilišta te poprište zanimljivih i kreativnih dječjih igara koje su se prenosile s koljena na koljeno. Povlačenje konopca, između dvije vatre, penjanje na drvo, špigule, igranje lastiša, igre sa sličicama. Sve je to služilo djeci da izbore svoje mjesto u grupi, da ojačaju, da razviju reflekse, razviju motoriku, da probaju puno različitih načina kretanja. Bez uvida o periodizaciji, nutricionizmu ili planiranju. Uživalo se u kretanju i igri.

Danas mi odrasli zaboravljamo što smo radili kao djeca, a bitan segment ljudskog života je funkcionalan, ali i zabavan pokret. Tijelo je napravljeno da se kreće na pravilan i zdrav način. Većina fitness protokola doživljava tijelo kao hrpu mesa gdje je najbitnija stvar da se vježbač oznoji i da potroši sve silne kalorije koje nije treba unijeti preko vikenda.

Manifestacijom SLET 3. snaga – vs. slabost želimo potaknuti građane da izađu iz stanova u gradske parkove, da se zabave kroz vježbanje i druženje te da nauče nešto novo, pozitivno o sebi i svom gradu.

PREDAVAČI:

1. Tea Miketa (Body tehnika, Fms, Ground force instruktor, vlasnik i osnivač Centar Miketa): Vježbanje i trudnoća 10-10:45

2. Petra Vukoša (Profesor kineziologije, SFG kettlebell, Fms i Ground force instruktor): Vježbanje kroz igru 11-11:45

3. Marko Kovačić  (Profesor matematike, nutricionist, powerlifting i bodybuilding natjecatelj i trener): Powerlifting u službi rekreativnog treninga 12-12:45

PAUZA do 13:30 (osiguran snack i piće)

4. Dean Mistura (Fizioterapeut i vlasnik centra Scipion): Juvenilni ostehondritis 13:30-14:15

5. Petar Nikolić (Sportski psiholog i nogometni trener): Trema u sportu 14:30- 15:15

6. Aleksandar Miketa (Fizioterapeut, SFG Kettlebell, Fms, Ground force instruktor, vlasnik i osnivač Centra Miketa): Rehabilitacijski protokoli u rekreativnom vježbanju 15:30-16:15

Okrugli stol: Prehrana modernog čovjeka: Različiti principi, metode i utjecaj na zdravlje.

Predavanja će se održati 09.05. u prostorijama Centra Miketa na Turniću, Cavtatska 2B.

Cjelodnevna cijena za sva predavanja je 30 kn, a ulaz je limitiran na 40 učesnika.

Prijave su obavezne na email: info@centar-miketa.hr

Upišite: Ime i prezime
Kontakt: broj telefona i e-mail

Hvala

Komentari
×

Zanima me